Laatst werd ik door PR-bureau Bloggers & Brands uitgenodigd voor een high tea met producten van Zuster Evie. Wel grappig om nu in een andere hoedanigheid bij Bloggers & Brands aanwezig te zijn. Twee jaar geleden was ik nog opdrachtgever voor een bloggerscampagne voor het project Dieet dit – Dieet dat waarvoor ik werkzaam was en nu was ik zelf de blogger die werd uitgenodigd. En aangezien ik voor een high tea altijd wel ben te porren, heb ik gelijk ‘ja’ gezegd op de uitnodiging. 

Zuster Evie

Zuster Evie is voor mij ook geen onbekende. Ik ben voor werk een aantal keren in Zeeland geweest om te spreken. En bij sprekersopdrachten is altijd het fijne, naast dat je betaald wordt (nee, bij mij is een presentatie geven geen liefdewerk oud papier #businessbabe), ook vaak nog een leuk presentje krijgt aan het einde van je talk.

 

En na die presentaties in Zeeland, kreeg ik standaard iets van Zuster Evie mee. Ik dacht dus ook dat Zuster Evie een Zeeuws bedrijf was, maar niets is minder waar. De ‘zusters’ zoals de franchisenemers van Zuster Evie liefkozend genoemd worden, zitten verspreid over het hele land. Maar het klopt dat de zusters uit Zeeland extra actief zijn in de markt. Dus daarmee is dat mysterie ook opgelost.

 

Zuster Evie is een bedrijf dat allerlei handgemaakte lekkernijen, toetjes en bakproducten maakt. Wat Zuster Evie uniek maakt is dat ze streven om het meest mamavriendelijke bedrijf van Nederland te zijn. Mama’s die graag voldoende tijd willen vrijmaken om ook voor hun gezin te zorgen. Doordat franchisenemers van Zuster Evie hun eigen tijd in kunnen delen, wordt dat veel makkelijker gemaakt.

 

Voor mama kun je ook papa lezen natuurlijk. Want als we maar blijven communiceren dat het vooral de moeders zijn die thuis voor de kinderen zorgen, gaat het niet echt werken he, qua mindset. Dat is mijn mening. Maar he, ik heb makkelijk praten zonder kinderen 😉 . En zo zijn vaders (broeders) onder de zusters bij Zuster Evie zwaar in de minderheid. Maar ze zijn er dus wel.

 

Naast mama/papa vriendelijk is het bedrijf ook nog CO2 neutraal. Alle gereden kilometers die de zusters (en vooruit broeders) rijden wordt gecompenseerd door bomen te planten in samenwerking met Staatsbosbeheer. Mooi toch?

 

High tea

Tijdens de high tea konden we kennismaken met de verschillende producten van Zuster Evie: 2 soorten hakhoning, fudge en de chocolademelk. Wat fudge en chocolademelk is weten de meeste mensen wel. Maar wat is hakhoning überhaupt, zul je misschien denken? Het zijn zoete brokken gemaakt van honing en kruiden. Door het toevoegen van een klein beetje suiker wordt de honing hard en kan het in brokken gehakt worden.

Het recept voor hakhoning is al eeuwenoud. Ooit waren er een stel monniken in de Vogezen in Frankrijk die hakhoning voor het eerst maakten. Het worden daarom ook wel eens Vogezenbrokken genoemd.

 

Tijdens de high tea waren er twee soorten hakhoning om te proeven: met anijs en met sinaasappel. Eigenlijk allebei wel erg lekker, al deed de hakhoning met anijs mij heel erg denken aan de warme melk met anijs die ik als kind thuis kreeg om lekker te slapen. En ik kan je zeggen, samen met de dip die na de suikerpiek ontstaat, maakte dit ook wel een beetje slaperig 🙂

Tea pairing

En bij een high tea hoort natuurlijk ook thee. Tijdens een korte presentatie gaf theesommelier (wat me overigens een geweldig beroep lijkt) Karin Kamman van Santhee informatie over thee en hoe de bereiding ervan invloed heeft op onder andere de smaak en het cafeïne gehalte.

 

Maar waarom zijn mensen eigenlijk ooit thee gaan drinken? Het verhaal heb ik al vele malen gehoord, maar hij blijft mooi. Zo zou de Chinese Shennong  volgens een legende 5000 jaar voor Christus thee hebben ontdekt omdat er een aantal theeblaadjes in een pan met kokend water waren gevallen. 

 

De meeste informatie was voor mij niet nieuw. Ooit heb ik een workshop gevolgd van de Belgische theesommelier Ann Vansteenkiste. En als je van thee houdt – zoals ik – is zo’n theesommelierworkshop echt superleuk en interessant om te doen. Maar herhaling kan natuurlijk nooit geen kwaad en het is sowieso altijd mooi om iemand zo vol passie over thee te zien praten zoals Karin dat doet. En ik heb wel degelijk een aantal nieuwe dingen gehoord. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • …rooibosthee door oxidaties zijn rode kleur krijgt? En dat de naaldjes eigenlijk gewoon groen zijn? En dat er dus ook groene rooibosthee wordt verkocht (al moet je goed zoeken)?
  • …je de hoeveelheid cafeïne in thee (ook wel theïne genoemd, maar het is eigenlijk hetzelfde) kunt beïnvloeden door de temperatuur waarop je de thee laat trekken? Dus wil je een bakje thee zonder al te veel cafeïne, laat hem dan niet trekken op 100°C maar op 70°C of 80°C.
  • … er naast een earl gray ook een earl white te koop is? 

 

Ja ja, dat pik je maar mooi even mee zo, of niettan 😉 Wil je trouwens ook een keer een theeworkshop volgen, dan kun je dat ook bij Santhee doen. Santhee, prachtig gekozen naam trouwens 🙂

 

Ik schreef dit artikel naar aanleiding van mijn aanwezigheid bij een high tea op uitnodiging van Bloggers & Brands