In 2025 nemen Maureen Tan (bekend van Anak Bungsu Kookworkshops en de kookboeken De Bijbel van de Indonesische keuken, Java en het nieuw verschenen Rendang) en Merapi je mee op een onvergetelijke culinaire reis door Sumatra.

De route gaat van Padang in het westen naar Medan en Pulau Weh in het noorden. Onderweg word je ondergedompeld in de Sumatraanse keuken.
Reno Andam Suri
Eén van de hoogtepunten is de ontmoeting met ibu Reno Andam Suri, culinair adviseur en auteur van het prijswinnende boek Rendang Minang Legacy to the World. In Padang en Bukittinggi leer je van haar alles over de authentieke Minangkabau rendang, hét iconische rundvleesgerecht van Sumatra. Daarnaast geeft Maureen masterclasses en begeleidt ze je naar de beste rumah makan en warungs om de smaak van Sumatra te ontdekken.

Cultuur, historie en natuur
Naast de culinaire hoogtepunten biedt deze reis ook veel cultuur, historie en natuur. Je wandelt door de groene Harau-vallei met haar uitgestrekte rijstvelden en verkent het schilderachtige Tobameer, het grootste vulkanische meer ter wereld. In Brastagi geniet je van het berglandschap, terwijl een tocht door het Gunung Leuser Nationaal Park je oog in oog brengt met orang-oetans. De reis eindigt ontspannen op het tropische eiland Pulau Weh.
Algemene informatie
Deze bijzondere reis duurt drie weken, van 6 tot en met 26 september, met vertrek vanaf Schiphol. Sluit je aan en beleef Sumatra zoals je het nooit eerder heeft ervaren!