Eating Habits is een foodtravel blog gericht op culinaire reizen en eetculturen in Europa en Azië. Lees hier over lokale lekkernijen, bijzondere gerechten, tafelmanieren en veel meer. Ga met blogger Helena mee op reis naar de leukste en/of verrassendste culinaire bestemmingen. Voor ieder wat wils, zowel voor de avontuurlijke als voor de minder avontuurlijke foodie.
Ook leuk: doe eens een keer mee aan een van de culinaire activiteiten (waaronder Online Proeverijen en Indofoodtours) en geniet samen met andere foodies van al het lekkers wat je voorgeschoteld krijgt.
Sneak peek speciale Indofood website
Wie mij volgt op social media weet al dat ik mij vanaf 2021 voornamelijk ga richten op Indofood. Ik ga diverse activiteiten organiseren voor Indofood liefhebbers en zal daarnaast Indofood ondernemers ondersteunen op het gebied van (online) zichtbaarheid en ondernemerschap. De site is bijna af. Nog even geduld.

Blogs
Culinaire reisinspiratie (voor wanneer we weer mogen)
Niemand weet wanneer we weer ver (en minder ver) mogen reizen. Realistisch gezien zal dat nog wel even duren. Ik ga er niet vanuit dat we straks in...
Recept Indonesische Tumis Tauge (gewokte taugé)
Hieronder lees je niet alleen mijn recept voor tumis tauge, maar vertel ik je ook over het taugé in het algemeen en kom je erachter of je een luie...
Eating Habits maandoverzicht maart 2020
Zo he, deze maand ging even enorm anders dan dat ik had verwacht. Maar dat zal iedereen wel hebben. Reisde ik in de eerste week van de maand nog het...
Dag 2 de koffieplantage – Celine Schrijft
Dag 2 van Celine's Niet In Indonesië Reis gaat naar de koffieplantage. Om het hele koffieproces te zien hoef je helemaal niet naar Indonesië 😉
Dag 1 in de bergen – Celine Schrijft
Helaas, de culinaire reis naar Java die eind maart zou plaatsvinden, gaat voorlopig even op de lange baan vanwege de Corona crisis. Dat weerhoudt...
5 Instagram accounts om te volgen in Corona tijden
Vanwege de Corona crisis zijn er nog nooit zoveel mensen zoveel online. Je moet toch wat als de minister president vraagt om zoveel mogelijk thuis...
Happy Nationale Bitterballendag!
Bitterballen, je hebt ze in alle soorten. En ze zijn vooral heel erg lekker. Iemand die dat maar al te goed weet is Ilona van het foodblog...
Wildplukken in de stad
Zolang het nog kan in deze Corona tijden, ga ik elke dag even naar buiten. Natuurlijk wel rekening houdend met voldoende afstand houden tot anderen....
Stil je culinaire reishonger in Corona tijden met deze Netflix docu’s
En toen zat een groot deel van Nederland thuis... Ik weet nog dat ik een paar weken geleden voor reisadvies naar de Travelclinic ging. Toen was het...
Je mange donc je suis – Musée de l’homme, Parijs
Ben je toevallig binnenkort in Parijs en ben je een foodie die naast het genieten van lekkere gerechten ook meer wil weten over de achtergrond van...
Eating Habits maandoverzicht februari 2020
Had ik mezelf zo voorgenomen om deze maand wat rustiger te houden dan vorige maand... Het lukte niet echt. Lees er meer over in dit maandoverzicht...
Typisch Poolse lekkernijen in Krakau
In Krakau kun je heerlijk eten! Krakau was zelf de Gastronomische Hoofdstad van Europa 2019. Dat zegt natuurlijk ook wat. In dit blog lees je meer...
Lille, gebakjes-mekka in Noord-Frankrijk
Lille (ook wel Rijsel) is een leuke stad voor een dagtrip, maar je kunt er zeker ook een (lang)weekend vertoeven. Leuke winkeltjes, fotogenieke...
Eating Habits maandoverzicht januari 2020
Het was een beetje een drukke start van het jaar. En beetje is een beetje zwak uitgedrukt. Want mijn agenda zat mudjevol. Niet helemaal de...
Ik geef het toe, ik ben een rat…
Dit is mijn jaar. Niet om op te scheppen, maar ik bedoel dat het dit jaar het Jaar van de Rat is in de Chinese astrologie. En ik ben een rat. And...

Hoi! Ik ben Helena
Mijn naam is Helena Smit. Geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Rotterdam (en er dus niet weg te slaan). Naast Rotterdammer(t) ook Indo, met een Nederlandse vader en een Indonesische moeder. Vooral de Indonesische genen hebben ervoor gezorgd dat de liefde voor lekker eten er al vroeg inzat. En de liefde voor hete pepers trouwens ook.