Eating Habits is een foodtravel blog gericht op culinaire reizen en eetculturen in Europa en Azië. Lees hier over lokale lekkernijen, bijzondere gerechten, tafelmanieren en veel meer. Ga met blogger Helena Smit mee op reis naar de leukste en/of verrassendste culinaire bestemmingen. Voor ieder wat wils, zowel voor de avontuurlijke als voor de minder avontuurlijke foodie.

Helena Smit

Hoi! Mijn naam is Helena Smit, geboren en getogen Rotterdammer(t). Dit blog heette voorheen IndoRotterdammert (naast Rotterdammert ben ik namelijk ook Indo), maar dat dekte de lading niet helemaal. Dus een jaar geleden werd dat Eating Habits. Maar ben je op zoek naar het blog IndoRotterdammert, dan zit je dus wel goed.

Zowel mijn Rotterdamse als Indonesische genen steek ik niet onder stoelen of banken. Ik hou van Rotterdam. Ben er geboren en getogen en zal alleen met veel tegenzin ergens anders kunnen wonen. De moderne architectuur, het karakter niet-lullen-maar-poetsen, ik houd ervan. De Indonesische genen heb ik van mijn moeder. In sommige dingen komt die kant erg in me naar boven. Zo heb ik een voorliefde voor lekker en vooral pittig (heet!) eten. Verder ben geen standaard open boek. Ook heb ik een voorliefde voor te laat komen (jam karet). Maar omdat ik weet dat ik daar niet veel mensen een plezier mee doe, probeer ik als het even kan overal te vroeg of als eerste aanwezig te zijn. Meestal ben ik dan gewoon op tijd.

Op dit blog komen mijn beide passies samen, namelijk eten en reizen. Op reis ga ik graag op zoek naar lokale gerechten. En die moeten dan natuurlijk ook geproefd worden. Het is niet dat ik alles eet, maar ik gooi op reis graag mijn culinaire principes over boord. Een soort van You Only Live Once, maar dan op je bord. Of in je bananenblad. Of opgerold in de krant van gisteren.

Buiten Marokko en Egypte na ben ik eigenlijk alleen maar op reis geweest naar landen in Europa en Azië. Zuid-Afrika, Canada en New York en Nieuw-Zeeland staan nog op mijn bucketlist, maar voor de rest is er buiten Europa en Azië geen ander land of stad waar ik verder nog naartoe zou willen eerlijk gezegd. Welke landen/steden ik in Europa en Azië nog wil bezoeken? Ierland, Sint-Petersburg, Moskou, Turkije, Oman, Kirgizië, Georgië, Dubai, Abu Dhabi, Israël, Jordanië, Oezbekistan, Zuid-Korea, Taiwan en Hongkong. En dan ben ik er vast nog wel een paar vergeten. Uitgereisd ben ik dus nog lang niet ?

Namens Eating Habits doe ik ook regelmatig opdrachten voor culinaire of reisorganisaties op het gebied van het organiseren van events/persreizen en online marketing & communicatie. Ik reis regelmatig en dan gaat de laptop gewoon mee. Met een laptop en wifi kan ik overal ter wereld werken, dus dat is ideaal en geeft een heerlijk vrij gevoel. Wil je weten of ik ook iets voor jou kan betekenen, neem dan contact met mij.