Als ik niet ver weg kan en mag, dan vier ik wel gewoon ‘vakantie’ in eigen stad. Dus boekte ik een airbnb op het Noordereiland (met een mooi uitzicht op de Maas en noordkant van Rotterdam) om daar een weekje te verblijven. In dit blog meer over dit eiland in het midden van Rotterdam en natuurlijk ook wat lokale eettips die ook tijdens de Coronatijden heerlijke maaltijden maken (bezorgen en af te halen).

Noordereiland - Maaskade - Eating Habits

 

Niet echt vakantie

Heel eerlijk. Het was eigenlijk helemaal geen vakantie. Ik werkte gewoon door. En dat MOEST ik even in een andere omgeving doen dan in mijn eigen huis. Want ondanks mijn werkplek om de zoveel dagen op een andere plek in het huis te installeren (goed voor de creativiteit en geef de nodige lichaamsbeweging 😉 ) was ik me toch een partijtje uitgekeken op mijn huis.

Ondanks dat ik een groot deel van mijn werk ‘vanuit huis’ kan doen (want online) doe ik dat normaal gesproken bijna nooit vanuit huis maar vanuit een koffietentje, de bieb en soms uit een tijdelijk kantoor. Die verandering van omgeving heb ik echt nodig. Voor de eerder genoemde creativiteit maar ook gewoon om het gevoel een beetje weg te zijn.

Deze hele Corona tijd is dus voor mij ook flink aanpassen. Neem daarbij dat ook de geplande reizen en culinaire reisplannen op zakelijk gebied met mijn bedrijf Eating Habits niet door kunnen gaan, werd ik daar niet echt vrolijk van. 

Bij de pakken neerzitten is niet echt aan mij besteed, dus dan maar even een Airbnb in eigen stad gehuurd. En ga ik normaal gesproken op de fiets richting het station of Rotterdam The Hague Airport, was het nu gewoon tien minuutjes richting het Noordereiland. Ook wel weer eens lekker. 

Trouwens even tussendoor: fietsen vanuit mijn huis ‘op Zuid’ helemaal naar The Hague Airport op je zwaartrappende niet-elektrische fietsje zonder versnellingen is niet echt aan te raden hoor. Met zadelpijn in het vliegtuig is niet echt een leuke start van de vakantie.

 

mei 2020 - samenwerkdag skype - Eating Habits

 

Noordereiland

Voor wie het Noordereiland niet kent, dit is een eiland dat ligt in het midden van de rivier de Maas, tussen Noord(-Rotterdam) en Zuid(-Rotterdam) in. Vooral aan de Noordzijde (Maaskade) en de Zuidzijde (Prins Hendrikkade) vind je nog veel oude herenhuizen vanuit de tijd van voor de oorlog. Deze huizen zijn tijdens het bombardement op Rotterdam door de Duitsers in 1940 bespaard gebleven. Tussen deze twee kades zijn veel nieuwere huizen te vinden. Niet per se van de mooiste architectuur, maar de combinatie bij elkaar heeft toch wel wat. 

Ook het idee dat je op een eiland zit, geeft toch een bepaalde vibe. Iets van onafhankelijkheid. Wat Friesland ook heeft. Iets van trots. Dat zie je ook aan de vele vlaggen die aan de verschillende huizen hangen. Hier niet het groen-wit-groen van Rotterdam, maar het groen-wit-groen van het Noordereiland. Wat overigens hetzelfde groen en wit als dat van de Rotterdamse vlag is, maar dan in het witte gedeelte een rode hart. Het groen-wit-groen staat voor de Maas (wit) tussen Noord en Zuid (de beide groene stroken). Het rode hart in de vlag van het Noordereiland symboliseert het Noordereiland.  

Er zijn drie manieren om het Noordereiland op te komen. Vanaf Noord via de Willemsbrug. Vanaf Zuid via de Koninginnebrug (met aan je rechterkant de mooiste brug van Rotterdam, De Hef. Hier reed vroeger de trein overheen, maar heeft nu geen nut meer behalve mooi te wezen. Dat is ook belangrijk. Het oog wil ook wat natuurlijk. 

De derde manier om het Noordereiland op te komen is de watertaxi. Deze heeft een aanlegsteiger aan de Maaskade.

 

Noordereiland - plein aan de Maaskade - Eating Habits

 

de Airbnb van Arie-Jan en Manon

Maar goed, naar het Noordereiland dus voor een weekje even in een andere omgeving om aan mijn bedrijven te werken. Van mijn loondienstbaan bij het PON had ik wel vrij genomen. Inmiddels staat wel de website van het PON online waar ik aan gewerkt heb, woohoo! 

Op het Noordereiland zocht ik naar een Airbnb. Er is niet heel erg veel keus, maar de eerste de beste die ik vond was gelijk een schot in de roos. Ook heel slim om met hun eerste foto de reizigers te trekken. Want wie wil nou niet in zo’n mooi nisje zitten met uitzicht op de Maas. Zo fijn! Kijk even in de link en je weet wat ik bedoel.

 

Noordereiland - airbnb - Eating Habits

 

Deze locatie ligt aan de Maaskade en heeft een prachtig uitzicht op de Maas, de Willembrug, een stukje Erasmusbrug, Willemswerf (het gebouw waar Jackie Chan ooit is afgegleden in de film Who Am I?) het Potlood, het Witte Huis en heel veel andere gebouwen die deels nog in aanbouw zijn. 

Dit gedeelte van de Maas wordt druk bevaren. Grote vrachtschepen, plezierjachten, de Waterbus, Watertaxi en speedboten komen regelmatig voorbij gevaren. Je hoeft je hier qua uitzicht niet te vervelen. 

De Airbnb zelf is mooi ingericht met nog een houten (originele?) vloer en ornamenten aan het plafond. Verder een mooie, moderne keuken, grote woonkamer met plofbank (kan ook dienen als slaapbank) en grote boekenkast met veel John Grisham boeken en marketingboeken (je snapt waarom ik het naar mijn zin had, al baalde ik wel van de stapel boeken die ik van thuis had meegezeuld en ongelezen mee moest terugnemen). 

Verder veel ruimte om lekker te werken op de laptop. Want daar was ik uiteindelijk natuurlijk voor gekomen.

 

Noordeiland - uitzicht op Maas - Eating Habits

 

Eten & drinken op het Noordereiland

Er zijn niet heel veel eetgelegenheden te vinden op het Noordereiland, maar wat er zit is goed. Daarnaast is de Entrepot haven op Zuid en de omgeving van Blaak en Oude Haven op Noord ook dichtbij mocht je meer keus willen. Ik bestelde in het kader van #supportyourlocals en het feit dat ik tijdens deze ‘vakantie’ niet al te moeilijk wilde doen bij Koozie, La Gaetano en Fadi’s en vond dat allemaal erg lekker. Ook gunde ik het deze gepassioneerde ondernemers van harte.  

 

Koozie

Bij Koozie kun je koffie, thee en andere drankjes krijgen, gebak, brood van Jordy’s en daarnaast zijn er ook diverse lunchgerechten (of kleine avondgerechten) te bestellen via het bestelformulier op de website van Koozie. Heb je geen zin/tijd af te halen, dan kun je laten bezorgen à €2,- bij een bestelling van meer dan €50,-.  

Ik nam een quiche als avondeten. Helaas was de mosterdsoep op. Helemaal niet bij nagedacht om een er foto van te maken. Maar neem maar van mij aan, de quiche was erg lekker.

 

Noordereiland - Maaskade - Eating Habits

 

La Gaetano

De pizza’s bij La Geatano schijnen goed te zijn, verzekerde Airbnb eigenaar Manon mij. Dus die wilde ik uitproberen.  

Op de site staat dat je alleen via contacten kunt betalen omdat ze geen pin hebben. Maar ik had alleen maar mijn pinpas bij me. En om speciaal daarvoor naar huis te rijden vond ik ook zo wat. Dat was die 10 minuten heen en terug mij niet waard haha. Dus ik vroeg of het ook met een Tikkie kon. Ook niet, maar bankafschrift wel. Dus zodoende. 

De eigenaar is een echte Italiaan. Pronto, arrivederci, dat soort dingen. Aan de wand bij binnenkomst een hele bubs met foto’s van bekende Rotterdammers waaronder oud-burgemeester Ivo Opstelten.

 

Noordereiland - La Gaetano - Eating Habits

 

De pizza was erg lekker! Dunne, krokante bodem. Ik waande me heel even in Italië. Enige kritiek dat ik had was dat de pizza niet netjes in zessen was gesneden. Maar, dat mag geen naam hebben. 

 

Fadi’s

De Fadime maakt de heerlijkste Turkse gerechten. Je kunt kiezen uit vele salades, lahmacun, gözleme en soepen. 

Van maandag tot en met vrijdag kun je ook je avondeten bestellen. Die is elke dag en elke week anders. Voor het menu van deze week kijk je op de website van Fadi’s. Bestellen gaat via Whatsapp, betalen via een Tikkie. Ik genoot van een biber dolmasi.

Noordereiland - Fadi's maaltijd - Eating Habits
Noordereiland - Maaskade - Eating Habits

 

En ben je opgeschoten met je eigen projecten?

Ja hoor, ik mag zeker niet klagen. Ik wilde eigenlijk een aantal filmpjes opnemen voor een nieuw Visibilitas project, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Wel heb ik veel bloopermateriaal, maar meer dan 1 filmpje heb ik niet kunnen maken.  

Wel is het project waar ik met Eating Habits mee bezig was in een enorme stroomversnelling geraakt. Gisteren deelde ik dit al op mijn blog. Ik ga namelijk Online Nederlandse Kaasproeverijen organiseren. En dat wordt superleuk en lekker. Er is nog plek, dus meld je aan als jij net zo’n grote kaaskop bent als ik.