Zo he, deze maand ging even enorm anders dan dat ik had verwacht. Maar dat zal iedereen wel hebben. Reisde ik in de eerste week van de maand nog het land door, kort daarna werden de beperkingen aangekondigd in verband met Corona en was het vooral thuiswerken. Als klap op de vuurpijl ging ook mijn langgekoesterde culinaire reis naar Indonesië niet door en kwamen mijn nieuwe plannen met Eating Habits (voorlopig) tot stilstand…

 

Over bezoekersaantallen en shout-outs

Bij veel reisbloggers zorgen deze Corona tijden voor een dip in hun bezoekersaantallen. Op vakantie gaan gaat op dit moment toch niet en veel reizigers lijken nog niet te durven dromen van een volgende vakantie na de Corona crisis. Maar dat zorgt wel voor een verbondenheid onder de bloggers onderling en veel shout-outs hier en daar. Stripe Away en Expeditie Aardbol noemden mijn blog Eating Habits als volgtip.  Zo lief!

 

Bij veel foodbloggers is juist het omgekeerde aan de gang. Aangezien de restaurants dicht zijn, zijn we weer genoodzaakt om veel thuis te koken. En voor wat nodige inspiratie zijn er bij deze foodbloggers veel lekkere recepten te vinden. Daar juist enorme pieken in bezoekersaantallen.

 

Mijn blog is vlees noch vis. Ik schrijf over reizen, maar dan vooral over het eten op reis. En ik schrijf dus wel over eten, maar heb geen recepten op mijn blog. Mijn blog blijft in bezoekersaantallen daarom redelijk gelijk aan wat het was voor de crisis.

 

Via deze weg wil ik ook een shout-out doen naar een aantal blogs die zeker een bezoekje waard zijn.

 

Qua foodbloggers staan onderstaande blogs in mijn favorieten. Ik ben meer van de hartige recepten, dat zul je wel merken als je onderstaande blogs leest:

Spice Trip with Paulami voor de lekkerste Indiase gerechten

Anniepannie voor allerlei makkelijke gerechten en veel groente

Echte Gerechten voor recepten uit alle windstreken

Mevr Yan voor de meest authentieke Chinese gerechten

De Indomama voor de lekkerste Indische gerechten, hartig en zoet

 

De reisbloggers van onderstaande blogs schrijven fijn. Ze schrijven over uiteenlopende bestemmingen en verwerken mooie verhalen met veel praktische informatie:

Stripe Away mooie foto’s en veel informatie over actieve vakanties (ik zou bijna zelf een actieve vakantie willen boeken, zie je het voor je?)

Yourtravelguideonline ik vind Marcels schrijfstijl heel fijn

IkReis oa mooie achtergrondverhalen van Indonesië

Safe Healthy Travel vooral de lokale culinaire activiteiten op deze blog vind ik erg leuk om te lezen

Follow my Footprints lange blogs waar je even lekker voor kunt (moet!) zitten

Corners of the World mooie low budget reizen en Jessica neemt je helemaal mee in haar verhalen

 

Minimaal 1 businessboek per maand

Wat meer thuiszitten in ieder geval heeft veroorzaakt is een soort van Maria Kondo opruimwoede. En zo vond ik in mijn boekenkast nog een lading businessboeken die ik – behalve het in de kast zetten toentertijd – verder met geen vinger heb aangeraakt. Laat staan gelezen.

 

En daar heb ik echt wat aan gemist. Tenminste, als het gaat om dit boek hiernaast: Gastgevers in geluk (The Magic Hotel). Een boek dat gaat over hartverwarmende gastvrijheid. Dat zit soms in heel grote dingen, maar meestal nog in de kleine.

 

De inzichten die in dit boek staan, kan ik heel goed toepassen op een nieuw project dat ik aan het uitwerken ben voor Visibilitas (hierover later meer in dit overzicht). Niet alleen voor de hospitality sector is dit namelijk interessante materie.

 

3-3: Presentatie bij Arts & Voeding

Mijn baan in loondienst bij het Partnerschap Overgewicht Nederland gaat inmiddels haar 3e maand in. Ik ben bezig met de nieuwe website, ondersteun samen met mijn collega projectadviseur de gemeente Rotterdam en ik zit inmiddels voldoende in de materie om een korte presentatie te geven.

 

Bij Arts & Voeding vertelde ik over de ketenaanpak overgewicht en obesitas voor volwassenen. We staan aan het begin van het project, maar binnen 2 jaar moet we wel een handreiking en bijbehorende producten kunnen opleveren aan het Ministerie van VWS. Krappe planning, maar het moet kunnen.

 

 

4-3: Corona maatregelen

Deze foto verstuurde ik naar een paar vrienden op Whatsapp. ‘Ik zit bij een congres bij Beeld & Geluid. Ze zijn hier op alles voorbereid… #corona’

 

Er werd geadviseerd om regelmatig je handen te wassen en papieren zakdoekjes te gebruiken. Hoesten en niezen in je elleboog. Nog niets over 1,5 meter afstand. En niet dat er ook maar iemand zich echt zorgen maakte. Handen werden nog veelvuldig geschud en omdat het een congres over gezonde leefstijl was, stond (in plaats van zat) iedereen aan het einde hutje mutje achterin de zaal.

 

 

4-3: Laatste strandwandeling

Niets is zo heerlijk om uit te waaien op het strand. Na het congres bij Beeld & Geluid, was ik toch in de buurt en ging ik nog even naar Scheveningen.

 

Helaas stond er geen zuchtige wind en had ik het bloedheet (warm aangekleed, want, het zal wel koud zijn op het strand), maar lekker was het wel om even langs de zee te lopen.

 

Ik kon toen ook niet bedenken dat het voor nu even de laatste strandwandeling zou zijn die ik voorlopig zou maken. Je merkt pas hoe fijn het is als het even niet kan.

 

 

5-3: Bedrijfsonderzoek Eating Habits

Zoals ik in eerdere maandoverzichten al schreef, heb ik een business coach in de arm genomen. Stefanie van PEPER in je Zaak helpt mij om mijn dromen met Eating Habits, die ik al heel lang in mijn hoofd heb maar nooit tot uitvoer heb gebracht na te jagen.

 

Deze maand zou ik een aantal relevante mensen uit de praktijk spreken om input te verzamelen om mijn culinaire reizen op een goede manier in de markt te zetten. Ik ben alleen niet verder gekomen dan een aantal telefoontjes en 1 Dutch Diner, aangezien de rest van mijn Dutch Lunches/Diner door de Corona crisis niet door konden gaan. Toch heb ik flink wat input kunnen verzamelen, waarbij ik nu wel concreet heb gekregen hoe en aan wie ik mijn culinaire reizen wil aanbieden.

 

 

6-3: Uitleg Instagram

Nog in de volle overtuiging dat onze reis naar Indonesië zou doorgaan, besloten mijn reisgenoot Francisca en ik nog even af te spreken. Onder het genot van een kom dampende ramen legde ik haar de fijne kneepjes uit van Instagram Stories. Want de hele reis straks moest natuurlijk wel goed vastgelegd worden voor het thuisfront.

 

Alhoewel Instagram niet mijn favoriete platform is, zie ik wel degelijk de kracht en meerwaarde in van dit platform. Daarnaast heb ik in het verleden ook een aantal Instagram accounts moeten bijhouden voor opdrachtgevers.

 

Ik geef mijn kennis graag door aan anderen. Ook vind ik het superstoer dat Francisca werk wil maken van haar Instagram ondanks dat ze – zo zegt ze zelf – van de Facebookgeneratie is. Dus dit vind ik alleen maar leuk om te doen. Ik zal je trouwens een geheimpje vertellen: ik ben eigenlijk ook van de Facebookgeneratie. Niet verder vertellen hoor!

 

9-3: Profit First

Bij ondernemen hoort ook een goede boekhouding. Ik heb een boekhouder, maar dat neemt niet weg dat ik zelf de regie en het overzicht wil houden.

 

Van Profit First had al een tijdje geleden gehoord en in het maandoverzicht van januari kon je lezen dat ik het boek Winstgevende plannen van Femke Hogema had gelezen. Ik was al een tijdje begonnen met verschillende potjes met elk een eigen doel (kort door de bocht het principe van Profit First), maar deed dat wel op mijn eigen manier. Omdat ik sommige principes van Profit First niet helemaal snapte.

 

Tijdens een webinar van Ilona Dieleman van Flex Administratie Zeeland – onderdeel van PEPER in je Zaak – leerde ik meer over het principe.  

 

Heel waardevol en nu snap ik waarom ik het potje ‘salaris’ nodig heb (ik stortte altijd gelijk een deel door naar mijn betaalrekening afhankelijk van de inkomsten die maand), dus die heb ik gelijk aangemaakt.

 

13-3: Indonesië gaat niet door

In februari riep ik telkens als iemand mij vroeg wanneer ik op reis naar Indonesië zou gaan: ‘eind maart, mits de Corona niet verder overslaat…’ Gevolgd door een dikke knipoog. Ik las wel al die verschrikkelijke verhalen uit Azië (dat krijg je wanneer je op Twitter ook veel Chinese en Indonesische instanties volgt…), maar hier in Nederland beweerde ze nog dat het vergelijkbaar was met de griep. Dus daar ga je dan goedgelovig als dat je bent maar vanuit.

 

In het begin van deze maand werd het al wat onzekerder. Dan gaf ik al antwoord op die vraag: ‘eind maart, als het allemaal nog kan nu met die Corona enzo….’

 

Hoe verder onze reisdatum naderde, hoe meer ikzelf en mijn reisgenoten in gingen zien dat onze reis voorlopig uitgesteld moest worden. Ik kan je eerlijk zeggen, ik moest er wel even een traantje om laten. Eigenlijk niet eens zozeer omdat de reis niet doorging, maar omdat ik het vooral jammer vond dat ik mijn familie en vrienden nu niet kon zien.

 

Ik had ze niet verteld over deze reis en op mijn privé socials ook weinig erover gedeeld. Dat ik alleen in het Nederlands schrijf is voor hen geen drempel. Google Translate lijkt uitgevonden te zijn in Indonesië zo fanatiek wordt het daar gebruikt! Gelukkig volgen de meesten mij niet op mijn zakelijke accounts.

 

Mijn plan was om tijdens de paar vrije dagen aan het einde van de reis, naar Sumatra zou vliegen om daar een verrassingsbezoek te doen. Maar helaas, dat gaat dus nu voorlopig even niet door. Voor nu hoop ik alleen maar dat ze gezond zijn en blijven en dat het Coronavirus niet al te veel slachtoffers gaat maken, maar ik houd mijn hart vast.

 

17-3: Heel veel wandelen

Bewegen blijft belangrijk. Ook in tijden van Corona. Tijdens de lunch ga ik graag wandelen als ik een kantoordag heb en ik heb mezelf voorgenomen dat hier geen verandering inkomt zolang we nog naar buiten mogen. 

 

Ik woon vlak naast het Zuiderpark en er waren veel mooie dagen in maart. Dus dan is wandelen geen straf. Elke dag een uur lopen, soms 2x een half uur en zien hoe de natuur om mij heen langzaam veranderd en de bloesem aan de bomen komt.

 

Wel houd ik angstvallig vast aan de 1,5 meter regel. Die in de praktijk bij mij neerkomt om minimaal 3 meter afstand. Omdat ik vaak niet meer dan 5 mensen tegenkom tijdens mijn wandelen, kan ik redelijk stressvrij wandelen. 

 

18-3: Support your locals

Naast het wandelen heb ik mezelf voorgenomen om minimaal 2 keer per week een lunch of diner af te halen bij de horeca ondernemers bij mij in de buurt. Veel van hen hebben speciale afhaalmenu’s of bezorgen contactloos thuis.

 

Het is misschien een druppel op de gloeiende plaat voor veel van deze ondernemers, maar het is tenminste iets. En ik hoop dat er meer mensen zijn die de lokale ondernemers dit steuntje in de rug willen geven.

 

Bij deze ook even een shout-out naar Jonneke van Mooncake. Met haar foodiebag steunt ze lokale foodondernemers die hard zijn getroffen door de crisis. Je kunt hier een tas bestellen en ze worden over heen Nederland geleverd. 

 

19-3: Online mastermind PEPER in je Zaak

Oh heerlijk, zo’n online vergaderhoofd! Eigenlijk zouden we een live mastermind in Middelburg hebben, maar door de Corona crisis ging dat niet door. Maar online is ook prima, al miste ik wel de lekkere hapjes die bij bijeenkomsten van PEPER in je Zaak altijd verzorgd worden.

 

We spraken over hoe de crisis onze bedrijfsplannen beïnvloedt. Omdat mijn bedrijfsidee het organiseren van speciale culinaire reizen is, kun je je voorstellen dat mijn plannen even in de ijskast moeten. Het meeste voorwerk is gedaan, dus als de tijd rijp is dan pak ik de draad weer op. Ik zie dat niet somber in.  

 

Ik ga gewoon met plan B aan de slag. Meer hierover iets verder in dit overzicht.

 

20-3: Kaartjes actie Nusantara

Vanaf deze week mogen ouderen geen bezoek meer ontvangen in het verpleeghuis. Zelf heb ook jarenlang in het verpleeghuis gewerkt en hoe fijn was het om te zien hoe bewoners opleefden als er iemand op bezoek kwam.

 

Hoe zwaar moet het nu voor hen zijn. Sommige zullen het niet begrijpen of zal het telkens opnieuw uitgelegd moeten worden omdat ze het vergeten zijn. Super zwaar ook voor het personeel.

 

Nusantara (waar veel Indische ouderen zitten) had direct een actie opgezet om ouderen in hun 2 verpleeghuizen een kaartje te sturen als hart onder de riem. De Indo in mij vond dat ik ook wat kaartjes moest sturen. 

 

22-3: Beetje wildplukken

Een aantal jaren terug was ik fanatiek wildplukker. Gefascineerd voor al het eetbaars wat gewoon in het wild (en vaak als onkruid bestempeld) groeit – ook in de stad – plukte en raapte ik vaak wat ingrediënten bij elkaar om daar in de keuken mee te experimenteren.

 

Of ik was aan het strand te vinden om daar mossels en oesters te rapen. En alikruiken, limpets en zeewier. Vaak samen met mijn nichtje, die dat ook altijd wel leuk vond. Het zal ons Aziatische bloed wel wezen, want daar is het de normaalste zaak van de wereld. Alhoewel ik kan me nog heugen dat toen ik heel erg klein was, ik met een andere nicht van mij (een volbloed Nederlandse) brandnetels ging plukken waar zij thee en soep van maakte. Toentertijd zal bij mij dat zaadje zijn geplant.

 

Nu ik weer wat vaker aan de wandel ben in de omgeving, ben ik langzaamaan het wildplukken weer aan het oppakken. Ik schreef er een blog over: Wildplukken in de stad.  

 

24-3: Experimenteren met Insta live

Instagram, en dan vooral je laten zien op Instagram. Het voelt niet heel natuurlijk voor mij. En al helemaal als het om een live gaat. Gertrude van Dagelijks Genieten, die ook in het coachingsprogramma van PEPER in je Zaak zit, liep tegen hetzelfde aan. 

 

Maar, je moet alles een keer gedaan hebben toch? Het idee was om samen een filmpje op te nemen terwijl we buiten aan het wandelen zijn. Elk in haar eigen omgeving. En dan praten over de voordelen van buiten wandelen.

 

Dat wilde we doen met Zoom, maar daarmee konden we niet opnemen, dus toen gingen we maar gelijk live. Leuk om te doen en ik heb er leuke reacties op gekregen. Helaas vergat ik hem op te slaan, waardoor ik alleen maar een screenshot heb die ook nog eens ongelukkig wordt afgesneden in de format van dit blog… 

 

24-3: Dutch Food Bingo

Instagram en Instagram Stories lijken met de hele crisis drukker dan ooit. We moeten toch wat nu we met z’n allen thuiszitten als nooit tevoren.

 

Ook de bingo’s en andere interactieve Stories komen veel voorbij. En toen dacht ik: dat kan ik ook.

 

Dus maakte ik een Dutch Bingo voor beginners en een Dutch Food Bingo voor gevorderden (zie hiernaast). Hij werd al flink gedeeld/gespeeld. Superleuk om te zien. Het heeft ook alles te maken met wat ik uiteindelijk met Eating Habits’ culinaire reizen wil gaan doen. Mooie manier dus om op een speelde manier mijn bedrijf onder de aandacht te brengen.

 

 

25-3: Coachingscall: nieuwe plannen

Ok, wat zijn nou die nieuwe plannen met Visibilitas zul je je misschien afvragen. Of misschien vraag je je dat helemaal niet af. Toch licht ik hier alvast een tipje van de sluier op.

 

Zoals gezegd liggen mijn plannen met Eating Habits even on hold. Maar ik sta in de startblokken om straks als het weer kan volle bak te gaan voor de culinaire reizen.

 

Met Visibilitas ben ik al enige tijd inzetbaar als freelance communicatieadviseur in de gezondheidszorg en heb ik al een aantal mooie klussen mogen doen.

 

Voordat ik de communicatiekant opging, ben ik jarenlang leidinggevende geweest van een (para)medisch team. In eerste instantie dacht ik dat ik dat hele hoofdstuk had afgesloten, maar op de een of andere manier komt het toch altijd weer bovendrijven.

 

Dat ik word gevraagd door leidinggevende ook met hen mee te denken of advies te geven. Dat ik het soms niet kan laten om ongevraagd advies te geven op het gebied van leidinggeven. Dat in het coachingsprogramma dat ik voor Eating Habits volg tegen mij wordt gezegd dat het ze niets verbaasd dat ik leidinggevende ben geweest. Omdat ik zoiets uitstraal. Terwijl we elkaar niet eens supergoed kennen. Dat ik voor datzelfde coachingsprogramma een test laat afnemen en daar als een van de eerste zaken naar voren komt dat leiderschap een van mijn kwaliteiten is.

 

Ik moet daar gewoon iets mee doen. En nu mijn plannen met Eating Habits even on hold staan, heb ik met mijn business coach afgesproken dat ik mijn pijlen voorlopig om mijn Visibilitas plan ga werken. Ik werk namelijk aan een speciaal leiderschapsprogramma voor mensen in de gezondheidszorg. Hoe en wat hoop ik je in het volgende maandoverzicht te kunnen vertellen. Maar krijg er helemaal energie van als ik eraan werk. Dus ik weet dat ik goed zit. 

 

Sowieso zit ik met Visibilitas in deze tijd niet stil. Communicatie in de gezondheidszorg is tijdens deze Corona crisis belangrijker dan ooit. En dat merk ik aan de hoeveelheid opdrachten. Dat loopt dus goed!

 

26-3: Indonesian Food Bingo

En na het maken van de Dutch Food Bingo had ik de smaak te pakken en maakte ook een Indonesian Food Bingo. En die ging zelfs over de Nederlandse grenzen en werd in Indonesië gedeeld. Vooruit, met behulp van de girl squad van mijn Indonesische nichtje, maar dat ter zijde.

 

 

27-3: Uitdaging aanvaard

Toen onze Leen een Leentje was. Kijk hoe schattig! Net zo schattig als al die andere kinderfoto’s die nu op Facebook en Instagram gedeeld worden onder de noemer ‘uitdaging aanvaard’. Even iets anders dan al die Corona ellende op je tijdlijn.

 

Ik ben niet heel veel veranderd. Behalve dat ik meer tanden in mijn mond heb nu en mijn ogen van bruin naar groen-grijs zijn gegaan. En ik ga tegenwoordig met bestek of chopsticks in mijn handen op de foto in plaats van een kammetje.

 

 

 

29-3: Zoom BitterballenborreL

Zoveel vrouwen (en 1 heer) bij elkaar geeft best wel een kippenhok, maar nog nooit heb ik zo’n kippenhok online meegemaakt. Gelukkig had gastvrouw Ilona, die Het Bourgondische Bitterballenboek schreef en met deze virtuele bitterballenborrel geheel in Corona stijl haar boeklancering vierde, de overrulende mute knop gevonden waardoor het er uiteindelijk allemaal heel ordelijk aan toeging.

 

Maar het is een prachtig kookboek geworden en voor iedereen die de huis-tuin-en-keuken bitterbal zat is, of gewoon zelf zijn eigen ballen wil draaien, is dit kookboek echt een must!

 

Ik interviewde Ilona naar aanleiding van haar nieuwe kookboek en het in het leven roepen van de eerste Nationale Bitterballendag. Het interview lees je hier

 

31-3: Als ik niet naar Azië mag, dan haal ik Azië wel in huis

De afgelopen dagen kook ik me helemaal suf aan allerlei Indonesische en andere Aziatische gerechten. Ik moet mijn misgelopen reis ergens mee compenseren.

 

Soms is dat koken trouwens een beetje behelpen, omdat ik niet alle kruiden meer in mijn vriezer heb zitten. Ik heb mezelf voorgenomen dat wanneer mijn pepers op zijn (eerste levensbehoefte voor deze indo!) dat ik dan weer ga inslaan bij de toko.

 

Verder struin in YouTube af naar allerlei leuke Aziatische foodvideo’s en toen stuitte ik op de rage Dalgona koffie. Instant koffie die je zo ver opklopt dat het helemaal schuimig wordt. Dat schep je op een laag melk en klaar. Ik ben er inmiddels helemaal verslaafd aan geraakt en drink nu elke dag een glas bij het ontbijt.  

 

In plaats van opkloppen doe ik het in een goed afsluitbare voorraadpot of in de cocktailshaker en schud de koffie totdat deze schuimig is. Dat gaat iets sneller, maar heeft hetzelfde resultaat. Ook geeft het een portie extra dagelijkse beweging. Ook belangrijk in tijden van veel thuiszitten.

 

Zoals je op deze foto kunt zien moest ik nog even aan de juiste verhouding melk/koffieschuim werken, maar dat is inmiddels gelukt.

 

Social media

Nieuwe toevoeging aan het maandoverzicht zijn de social media berichten die het het beste deden. En daarbij kijk ik niet naar likes, maar naar bereik en doorkliks. Volg jij me al op deze kanalen? Klik op een van onderstaande berichten en volg me of stuur een linkverzoek.

 

LinkedIn

Instagram

Dit bericht bekijken op Instagram

Een manisch kantje . . Vorige week stond in het teken van netwerken. Heel veel netwerken. Eten hier, koffie daar, bellen daar. Er zijn ergere dingen. Griep hebben bijvoorbeeld. Al voel ik me inmiddels al veel beter dan in het midden van deze week. Ook de Coronaperikelen gooien roet in het eten. Want de afspraken met andere ondernemers gaan komende tijd niet door. . . . Hoewel ik niet iemand ben die heel erg graag op de voorgrond treedt, ben ik wel een echte netwerker. Want met een goed netwerk om je heen, kom je zoveel verder dan wanneer je alles alleen moet doen. Ik bied graag mijn hulp aan, koppel mensen en projecten waar kan enz. Want ik weet, die hulp komt op de een of andere manier weer terug. Niet per se altijd van de mensen die je hebt geholpen – en dat hoeft ook niet – maar ik bedoel, good karma enzo. Je weet toch? . . . Zo, tot zover de wijze woorden, op dit moment zet ik mijn netwerk in om mijn eigen plannen met Eating Habits door te voeren. Inmiddels vooral via mail en telefoon. En ik voel me zo gelukkig met de kennis, inzichten en andere hulp die de mensen in mijn netwerk mij nu bieden. Het heeft ertoe geleid dat ik in een flow terechtkwam en een groot deel van het afgelopen weekend heb doorgewerkt aan de uitwerking van de plannen. . . . Ik stuurde mijn vorderingen en plannen in mijn weekrapportage naar @peperinjezaak . Een paar dagen kreeg ik een mail terug met de feedback. Fijne feedback waar ik zeker mee verder kan, maar die tekst van mij in die mail! Mijn hemel! Echt compleet manisch! Haha. Dat ken ik helemaal niet van mijzelf. . . . Inmiddels ben ik weer wat bedaard – mede dankzij de griep en verplicht thuisblijven ivm Corona, is het toch nog ergens goed voor – en ga ik er ‘gewoon’ vol tegenaan. Want dat ik het licht heb gezien waar ik naartoe wil met mijn bedrijf, dat is wel heel duidelijk geworden voor mezelf. . . . #culinairereizen #culinair #reizen #ondernemen #netwerken #netwerk #netwerker #opdevoorgrond #manisch #flow #goodkarma #karma #bedrijf #eigenbedrijf #griep #vorderingen #plannen #feedback 📷 @mevr.yan

Een bericht gedeeld door culinaire reizen Europa/Azië (@eating_habits_nl) op

Facebook

Twitter

Tja, ik had nu al puffend en zwetend in Indonesië kunnen zitten, maar het mocht dus niet zo zijn. De vakantie wordt verschoven naar een onbekende datum. Voordeel is wel dat in mijn werkgebied, namelijk (online) communicatie in de gezondheidszorg (dit doe ik nu met mijn bedrijf Visibilitas) nu veel vraag is. De reden is natuurlijk minder leuk, maar ik ben blij dat ik met mijn werk een bijdrage kan leveren in de crisis die er nu is.

 

Ik ben benieuwd wat april brengt.

 

 

 

In dit artikel wordt gebruik gemaakt van affiliatelinks.