In een eerder artikel over Little Tokyo in Düsseldorf kon je al lezen over het Japanse eten in deze Duitse stad. Maar je kunt er ook heel goed Koreaans eten. In dit blog een aantal tips om voor lekker Koreaans eten in Düsseldorf.

Immermanstrasse - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits

 

Little Tokyo in Düsseldorf

Zoals je in mijn blog Japans eten in Düsseldorf hebt kunnen lezen, kun je in Düsseldorf erg lekker en betaalbaar Japans eten. Niet gek als de grootste Japanse gemeenschap van Europa daar woont. Vandaar dat deze wijk ook Little Tokyo wordt genoemd. Maar in deze wijk kun je ook heel goed Koreaans eten. In dit blog een aantal tips:

 

Dae-Yang Oriental food

Mijn favoriete Japanse/Koreaanse toko in Düsseldorf.

Ik ga hier zelf altijd helemaal los op de furikake. Dit zijn de rijstsprinkles in allerlei vormen en soorten. Heb je in een Nederlandse (grote) toko 3-4 varianten, in deze winkel heb je er tientallen.

Dae Yang furikake - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits
Dae Yang instant noodles - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits
Dae Yang chips en crackers - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits

Verder is het vooral veel Koreaans wat hier de klok slaat. In mijn blog over Japans eten in Düsseldorf kun je lezen dat ik enorm van Calpis houd, een Japanse melksode.

Bij Dae-Yang zeiden ze dat Melkis de Koreaanse variant is. Maar deze is niet helemaal aan mij besteed. Want dit drankje is, in tegenstelling tot Calpis, mierzoet. Not really my cup of tea. Maar als jij wel een zoetekauw bent, moet je dit drankje zeker een keer proberen.

Dae-Yang Oriental food, Immermannstraße 21, 40210 Düsseldorf

 

Soboro Korean Bakery

Je zou er zo voorbij lopen. Een klein, minimalistisch tentje met een kleine, overzichtelijke vitrine vol taart. En keuze uit verschillende koffie- en theesoorten. Er zijn maar 3 kleine tafeltjes, maar je kunt je enorme taartpunt of cakerol (het zijn geen gierige porties) ook meenemen.

Soboro Korean Bakery, Oststraße 65, 40210 Düsseldorf

Soboro Korean Bakery - Koreaans eten in Düsseldorf - Eating Habits

 

Bibimcup

Hier kun je kiezen voor je eigen bibimcup menu. Kies voor een classic of een classic met extra topping en daarbij kun je dan kiezen voor een kimbap, mandu of soep met een drankje. Je kunt kiezen voor een klein of een groot menu. En dat voor een heel schappelijke prijs en een goede smaak.

Je kunt hier ook goede dolsot bibimbap eten. Een rijstgerecht met groente en eventueel vlees was in een hete kom gereserveerd. Hier doe je wat gochujang saus overheen en dan mix je alles zelf door elkaar. 

Bibimcup, Friedrich-Ebert-Straße 3, 40210 Düsseldorf

Bibimcup - Koreaans eten in Düsseldorf
Bibimcup mandu lunchmenu - Koreaans eten in Düsseldorf - Eating Habits
Bibimcup bibimbap lunchmenu - Koreaans eten in Düsseldorf - Eating Habits

 

FOOD JUNG

Kom op tijd, want anders is de vitrine al half leeg. Hier kun je Koreaanse bentoboxen halen. De keuze is reuze (als je dus op tijd komt). De meneer achter de toonbank zegt niet veel, maar is vriendelijk en behulpzaam.

Verder kun je hier ook kwaliteitsvlees halen. Voor wanneer je in je Airbnb je eigen Japanse of Koreaanse hoogstandje wilt maken.

FOOD JUNG, Oststraße 76, 40210 Düsseldorf

FOOD YUNG vitrine - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits
FOOD YUNG kimbap - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits

 

Namu Café

In dit café kun je allerlei Koreaanse desserts eten, zoals honingtoast maar het meest bekend zijn ze om hun verschillende soorten bingsu’s. Grote kommen met superfijn geschaafd melkijs met diverse toppings. Het schaafijs smelt op je tong. Het toetje is zo groot dat je ze makkelijk kunt delen met 2 of meer mensen. Wanneer je bestelt, krijg je de vraag hoeveel lepels je erbij wilt.

Je moet geen haast hebben, want ze nemen er de tijd voor om je bingsu te maken en het is vrij prijzig, maar dan heb je ook wat:

bingsu - Namu café - Koraans eten in Düsseldorf - Eating Habits

Namu Café, Oststraße 124, 40210 Düsseldorf

online proeverij zoomscherm kaas banner

Overnachten in Little Tokyo Düsseldorf

Zoals gezegd is Düsseldorf goed te doen als dagtrip, maar er is genoeg te doen om er meerdere dagen te blijven. Ik verbleef ik Motel One Hauptbahnhof. Een goede plek vlakbij de Hauptbahnhof en midden in Little Tokyo op de Immermannstraße . Kwaliteit-prijs verhouding is zeer goed.

ingang Motel One Düsseldorf Hauptbahnhof - Eating Habits
corona hygiëne Motel One Düsseldorf Hauptbahnhof - Eating Habits
Motel One Düsseldorf Hauptbahnhof - Eating Habits
restaurant cafe Motel One - Eating Habits

Ze hebben een superuitgebreid ontbijtbuffet, maar je kunt ook kiezen uit een van de bakkerijen in de buurt. Ga zeker langs bij Bakery My Heart, zie mijn blog Japans eten in Düsseldorf, voor wat Japanse broodjes.

Subtiel wordt het Japanse thema van de wijk ook doorgevoerd in het interieur van dit hotel. Denk aan de skyline van Tokio, kersenbomen en Aziatische elementen. Ik voelde me er in ieder geval heel erg thuis.

Motel One Hauptbahnhof, Immermannstraße 54, 40210 Düsseldorf, Duitsland

Hoe kom je in Düsseldorf?

Ben jij wel eens in Düsseldorf geweest? Als echte Japanliefhebber is het eigenlijk een must om hier eens een keertje naartoe te gaan. Of het nu herinneringen ophalen is van eerdere reizen in Japan of ter voorbereiding van een Japanreis die ooit post-Corona zeker wel een keer gaat plaatsvinden.

Met NS International ben je er zo. Check deze link om je reis te plannen.

in de ICE naar Duitsland - Eating Habits

 

Of plan je bezoekje via Google Maps:

 

Alle adressen van deze post vind je ook in deze Google Maps lijst.