In Düsseldorf vind je een stukje Japan, maar dan dichtbij. En dat is best fijn als je nu vanwege de Corona pandemie niet naar Japan zelf kunt. In de Japanse wijk van Düsseldorf kun je heerlijk Japans eten. In dit blog een aantal tips.

Immermanstrasse - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits

 

Little Tokyo in Düsseldorf

‘Goh, ik wist helemaal niet dat Düsseldorf zo’n grote Japanse wijk heeft!’, is de meest gehoorde reactie wanneer ik vertel waarom ik elk jaar naar Düsseldorf ga. Ik hou van Japan – en dan vooral van het eten, duh! – maar om nou elk jaar naar Japan te gaan, dat is nogal kostbaar. En nu met de Corona pandemie ook niet echt haalbaar.

Maar gelukkig is daar dus Düsseldorf. Deze Duitse stad net over de grens is wat mij betreft een Godsgeschenk voor iedereen die van Japans (en Koreaans) eten houdt. Geen idee wat er eigenlijk verder in Düsseldorf allemaal te beleven valt, want ik blijf altijd in de Japanse wijk (ook wel Little Tokyo genoemd) plakken. Wil je het Japanse eten afwisselen met wat Duitse comfort food, dan zal dat zeker mogelijk zijn in een van de andere wijken van deze stad.

Düsseldorf kent de grootste Japanse gemeenschap van Europa en dat zie je terug in de vele Japanse supermarkten en eetgelegenheden in de wijk rondom de Immermanstraβe. Laat je niet afschrikken door het aanblik. De eerste blik doet misschien vermoeden alsof je hier niet juist bent. Niets doet vermoeden dat je in Little Tokyo ben belandt. Maar kijk maar goed naar de gevels en uithangborden. En dan weet je dat je goed zit.

De Immermanstraβe ligt op 2x rollen van de Hauptbahnhof (Centraal Station) af, dus is ook ideaal voor een dagje Düsseldorf met de trein. En boek je je treinticket ruim van tevoren, dan ben je voordeliger uit vanuit elke stad in Nederland naar Düsseldorf, dan van Utrecht naar Groningen/Leeuwarden/Middelburg of Maastricht. I’m just saying… de trein in Nederland is duur!

In dit blog een aantal tips waar je in Little Tokyo lekker kunt eten. Maar de lijst kan vast langer, alleen heb ik nog niet overal gegeten… Dus laat het me vooral weten als je nog tips hebt. 

Trouwens, ook voor Koreaans eten kun je goed terecht in Düsseldorf. Lees hiervoor het blog Koreaans eten in Düsseldorf.

 

Bakery My Heart

In deze Japanse bakkerij vind je de lekkerste melonpan van de stad. Ik weet nog toen ik in Japan was, ik regelmatig met deze broodjes ontbeet. Melonpan is een heel zacht broodje met een gesuikerd krokant laagje aan de bovenkant. De broodjes hebben hun naam te danken aan hun uiterlijk. Dat zou op een meloen lijken. Nou vind ik dat wat tegenvallen. Sommige melonpan hebben ook een (lichte) meloensmaak. Maar je hebt ze ook met vruchtjes of met chocoladebolletjes.

Bakery My Heart - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits

Verder vind je in de winkel nog allerlei ander Japans brood en banket en gevulde broodjes die je zo nodig zelf in de magnetron kunt opwarmen.

Bakery My Heart, Marienstraße 26, 40210 Düsseldorf, Duitsland

melon pan - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits
Bakery My Heart broodjes - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits

 

Na Ni Wa

Bij dit hoekrestaurant staat bijna altijd een rij. En dat heeft twee redenen: sowieso is het er klein en zijn er dus niet veel zitplaatsen. Maar het eten is er ook ontzettend goed. Na Ni Wa is een begrip ik Düsseldorf en daarom zeker het wachten in de wachtrij waard. Denk aan heerlijke soba- of ramengerechten. En je kunt een kijkje nemen hoe de chefs te werk gaan in de open keuken in het midden van de zaak.

Na Ni Wa, Oststraße 55, 40211 Düsseldorf, Duitsland

Na Ni Wa - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits

 

Ginggo

Hier zat mijn favoriete eetgelegenheid van Düsseldorf: Waruku. Tientallen verschillende soorten onigiri. Ik had nog zeker niet alle smaken gehad. Maar helaas, Waruku zit er niet meer. Hiervoor in de plaats gekomen is Ginggo. Hier verkopen ze Aziatische toetjes. Met name (zwart) ijs en taiyaki, al dan niet in die combinatie. En dat moest ik natuurlijk ook even proeven. Ik waande me met mijn taiyaki weer even in Japan.

Ze hebben hier ook bingsu, Koreaanse melkschaafijs met toppings. Maar daarvoor kun je beter naar een ander adres in Düsseldorf. Dat lees je binnenkort in mijn blog over Koreaans eten in Düsseldorf.

Ginggo, Immermannstraße 27, 40210 Düsseldorf 

ginggo asian desserts - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits
ginggo taiyaki - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits

 

Maruyasu

Maruyasu vind je op meerdere plekken in Duitsland, waaronder ook in het hart van de Japanse wijk in Düsseldorf, de Immermannstraße. Het is een fast food keten op het gebied van Japans eten. Als je trek heb in Japans maar niet veel tijd, dan kun je het beste bij Maruyasu terecht. Het eten heb je supersnel op je bord (is soms kant en klaar zoals de sushi) en is nog lekker ook. Naast bento’s in allerlei soorten en maten, kun je er ook ramen en udon noodles krijgen.

Maruyasu - sushi - kakiage - Eating Habits

Je kunt het ter plekke eten of je neemt een bentobox meer voor on the go.

Maruyasu., Immermannstraße 11, 40210 Düsseldorf, Duitsland

Toonbank met meeneem bento's - Maryasu - Eating Habits
online proeverij zoomscherm chocolade banner

 

Shochiku

In deze kleine supermarkt kun je je hart ophalen als het gaat om typisch Japanse voedingsmiddelen en ingrediënten. Je vindt hier onder andere een sectie met allerlei soorten (goedkope) goedgevulde bentoboxen. Ideaal voor een maaltijd on the go.

Hier sla ik altijd een lading Calpis in, mijn favoriete drankje, een melksoda. Hier een stuk minder duur dan in Nederland. Blijf een Hollander he.

Shochiku bentoboxen- Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits

Shochiku, Immermannstraße 15, 40210 Düsseldorf, Duitsland

 

Sphere Bay Manga Café

Al dat eten maakt een mens dorstig. Bij dit café in de Immermannstraße kun je heerlijke thee vinden. Eerlijk toegegeven, de bubble tea die je hier kunt krijgen is Taiwanees en niet Japans, maar het interieur is Manga: Japanse striptekeningen sieren de muren en de vibe is goed.

En als je niet van de bubble tea bent, kun je ook nog aan de matcha. Warm of koud. Blijf je alsnog in het Japanse thema.

Sphere Bay Manga Café, Immermannstraße 29, 40210 Düsseldorf, Duitsland

 

Sphere Bay Manga Café - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits
Sphere Bay Manga Café Bubble tea - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits

 

Takagi

Takagi is dan wel geen eetgelegenheid, maar als je dan toch op de Immermannstraße bent, mag een bezoek aan deze geweldige boekenwinkel niet overgeslagen worden.

Naast een enorme collectie aan Manga boeken, vind je hier ook kookboeken (in Japans, Engels en Duits) en een sectie met allemaal kawaii (schattige) notitieboekjes, pennen, stickers en knutseldingen. Ik vond dit notitieboekje en dat vond ik helemaal moi. Dus die heb ik maar gekocht. Heb nog niet genoeg notitieboekjes. Not! #verslaving

Takagi, Immermannstraße 31, 40210 Düsseldorf, Duitsland

 

Takagi - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits
notitieboekje - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits

 

Hanaro Markt

Deze supermarkt is onderdeel van het Nikko Hotel, maar heeft een eigen ingang. In deze supermarkt vind je veel Japanse en Koreaanse producten en ook een aantal andere Aziatische producten, voornamelijk Chinese.

Hanaro Markt - moshi - Japans Eten in Düsseldorf - Eating Habits
Hanaro Markt - gimbap en gyoza - Japans Eten in Düsseldorf - Eating Habits

Aan het einde van de dag gaan de bentoboxen in de aanbieding tot wel 50% korting. Als je on a budget in Düsseldorf wilt verblijven, kun je daar je avondeten scoren. Bij de kassa vind je eetstokjes en servetjes.

Toen ik bij Hanaro Markt was (eind augustus 2020), zaten ze in een flinke verbouwing. Het wordt er niet ruimer op, dus wil je afstand houden, zorg er dan voor dat je de supermarkt bezoekt op een rustig moment.

Hanaro Markt, Immermannstraße 45C, 40210 Düsseldorf

online proeverij zoomscherm kaas banner

 

Soba-An

Pal naast Na Ni Wa ligt Soba-An. Bepakt tussen de plastic schermen (dankzij Corona) is het een drukte van jewelste. De dame in de bediening sloft op sneltempo op haar slippers de tafels af. Of je nu hebt gereserveerd zoals de mensen voor mij in de rij of niet, wachten moet je sowieso.

Soba-an is dan ook de plek om soba noedels te eten. Warm of koud, met of zonder tempura. Ben je er in de middag, dan kun je kiezen voor een voordelige lunchmenucombi.

Je krijgt je bestelling snel op tafel. Koude soba (die je dipt in een saus van sojasaus, mirin en dashi bouillon) of warme soba die wordt geserveerd met bouillon met daarbij tempura van groente en garnalen.

Wanneer je kiest voor de koude soba, dan krijg je achteraf nog wat warm water die je bij de dip kunt schenken om die daarna als een bouillon op te drinken. Je krijgt standaard een kop warme thee bij de maaltijd.  

Ook leuk: achterin de zaak staat een chef in een apart kamertje versie soba noedels te maken. Vanuit het zijraampje kun je de kunst bij hem afkijken.

Soba-An, Klosterstraße 68, 40211 Düsseldorf

soba noedels - Soba an - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits
tempura - Soba an - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits

 

Kagaya

Een van de beste unagi van de stad. Het komt bijna in de buurt van die keer in Tokyo toen ik in een of ander shabby restaurantje voor de eerste keer unagi proefde. Dat moment vergeet ik nooit meer. Die eerste hap, die smaak. Het graatje waarin ik mij bijna verslikte 😉 . Alles klopte. Dat gevoel had ik nu weer. Alleen dit keer geen graatje.

Je krijgt er een kommetje misosoep bij en wat ingelegde groenten. Neem er net als ik een groot glas Calpis bij. Heerlijk!

Kagaya, Charlottenstraße 60, 40210 Düsseldorf

unagi - Kagaya - Japans eten in Düsseldorf - Eating Habits

Overnachten in Little Tokyo Düsseldorf

Zoals gezegd is Düsseldorf goed te doen als dagtrip, maar er is genoeg te doen om er meerdere dagen te blijven. Ik verbleef ik Motel One Hauptbahnhof. Een goede plek vlakbij de Hauptbahnhof en midden in Little Tokyo op de Immermannstraße . Kwaliteit-prijs verhouding is zeer goed.

ingang Motel One Düsseldorf Hauptbahnhof - Eating Habits
corona hygiëne Motel One Düsseldorf Hauptbahnhof - Eating Habits
Motel One Düsseldorf Hauptbahnhof - Eating Habits
restaurant cafe Motel One - Eating Habits

Ze hebben een uitgebreid ontbijtbuffet, maar je kunt ook kiezen uit een van de bakkerijen in de buurt. Ga zeker langs bij Bakery My Heart, zie hierboven, voor wat Japanse broodjes.

Subtiel wordt het Japanse thema van de wijk ook doorgevoerd in het interieur van dit hotel. Denk aan de skyline van Tokio, kersenbomen en Aziatische elementen. Ik voelde me er in ieder geval heel erg thuis.

Motel One Hauptbahnhof, Immermannstraße 54, 40210 Düsseldorf, Duitsland

Hoe kom je in Düsseldorf?

Ben jij wel eens in Düsseldorf geweest? Als echte Japanliefhebber is het eigenlijk een must om hier eens een keertje naartoe te gaan. Of het nu herinneringen ophalen is van eerdere reizen in Japan of ter voorbereiding van een Japanreis die ooit post-Corona zeker wel een keer gaat plaatsvinden.

Met NS International ben je er zo. Check deze link om je reis te plannen.

in de ICE naar Duitsland - Eating Habits

 

Of plan je bezoekje via Google Maps:

 

Alle adressen van deze post vind je ook in deze Google Maps lijst.