Dit is mijn jaar. Niet om op te scheppen, maar ik bedoel dat het dit jaar het Jaar van de Rat is in de Chinese astrologie. En ik ben een rat. And I’m proud of it. Ik heb niet alleen deels Indonesische roots, maar ook Chinese. Dus ook Chinees Nieuwjaar wordt gevierd, zij het in iets mindere mate. Het gaat vooral om het eten hahaha. Prio’s stellen mensen!

 

Wilde plannen

Dat dit jaar het Jaar van de Rat is, maakt dat ik vind dat ik maar mijn stinkende best moet doen om er ook letterlijk mijn jaar van te maken. Het volgende Jaar van de Rat is pas weer over 12 jaar. Dat duurt te lang. Ik heb wilde plannen met Eating Habits waar ik dit jaar aan wil gaan werken.

 

Zelf loop ik al enige tijd rond met allerlei ideeën die ik met Eating Habits tot uitvoer wil brengen. Maar tot nu toe hield van alles me tegen. Opdrachten die er tussendoor kwamen, een leuke reis, geen zin, ‘wat zullen anderen ervan denken?’ of noem elke smoes maar op die je kunt bedenken.

 

 

Altijd wel een smoes

Die wilde ideeën, die heb ik al die tijd (jaren!) opgeschreven in een notitieboekje. Om ze niet te vergeten. En altijd met de gedachte: als ik de tijd heb, ga ik een of meerdere van die ideeën verder uitwerken. Maar ja, dan kwam er weer zo’n kulsmoes (van de ‘l’ mag je ook een ‘t’ maken hoor, maar ik dacht, laat ik het netjes houden) tussendoor. Puntje bij paaltje wordt de ideeënlijst allemaal maar langer, maar blijft het bij een lijst met ideeën. En dan gebeurt er niet veel.

 

Daarom besloot ik voor dit jaar een business coach in de hand te nemen. Het is nou eenmaal fijn om te kunnen sparren en iemand te hebben die je een beetje achter je broek aanzit om wel echt actie te ondernemen. Dat ik jullie regelmatig wil meenemen in dit traject, is voor mij een extra stok achter de deur. Je hoeft er wat mij betreft niets mee, het is puur voor mezelf. Maar je mag het gebruiken ter lering en vermaak. Doe ermee wat je wilt 😊

 

 

PEPER in je zaak

Ik volg de business coaching van het programma PEPER in je zaak van Stefanie van Little Spoon. Met Stefanie ga ik op zoek naar mijn kracht, ga ik mijn wensen en ideeën ordenen en ga ik uiteindelijk aan de slag om één of meerdere ideeën uit te werken. In de actie! En als echte indo houd ik enorm van pepers. Hoe heter, hoe beter, dus dat matcht goed.

 

 

Het Jaar van de Rat

Om het geheel even rond te breien: ik ben dus een rat en een rat is volgens de Chinese astrologie de ondernemer van de Chinese dierenriem. Een toegewijde en harde werker. Kijk, dat heb je nodig natuurlijk. En ik herken het wel van mezelf, ik zit niet graag te niksen en ik wil graag resultaat zien. Ook ben ik een lichtelijke workaholic. Maar om op stoom te komen, heb ik even een zetje nodig. Dat staat niet helemaal in de beschrijving van een rat, maar dat weet ik van mijzelf. Oud en vertrouwd is nou eenmaal lekker comfortabel.

 

Dit jaar ga ik nieuwe wegen bewandelen. Misschien zo nu en dan best wel een beetje spannend en totaal niet comfortabel, maar ik ben er klaar voor. Het Jaar van de Rat is mijn jaar!

 

Kung Hei Fat Choy allemaal!