Vanwege de Corona crisis zijn er nog nooit zoveel mensen zoveel online. Je moet toch wat als de minister president vraagt om zoveel mogelijk thuis te blijven. Niet alleen op Skype, Zoom en Whatsapp, maar ook op de socials, zoals Instagram. Maar wie dan te volgen? Voor een stukje positiviteit, humor en/of hoop in bange dagen zijn dit de 5 Instagrammers die je wat mij betreft moet volgen.

 

@fredvanleer

Hoe iemand zo positief kan blijven steeds is mij een raadsel, maar Fred van Leer is wat mij betreft het stukje hoop in bange Corona dagen. Of het nou het maken van een monsterpuzzel, Lego bouwwerk of zijn playback van bekende en minder bekende filmscènes is, het is altijd heerlijk hysterisch en gezellig.

 

 

@Rachellevi.nl

Rachel leert dat tekenen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. In deze tijden van Corona geeft ze jou tips en tricks hoe je met een aantal basisvormen/-lijnen alle tekeningen kunt maken die je wilt. Ze heeft zelf mij zover gekregen om toch maar een poging te wagen. Ik, die altijd zegt dat ze helemaal niet kan tekenen, maak nu tekeningen die enigszins herkenbaar zijn.

 

 

@selwynsenatori

Sinds de Corona crisis verschijnt Selwyn Senatori regelmatig live op Instagram om vliegensvlug en met alle gemak een schilderij te maken. Een soort Bob Ross, maar dan de moderne, hippe variant. Regelmatig haalt hij zijn volgers erbij die gezellig met hem mee schilderen. Of niet.

 

 

@Orgeljoke

Orgeljoke is op dit moment de hit van Instagram. Daarom mag zij natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Bijna dagelijks verblijdt ze haar volgers met een gezellig moppie op de synthesizer. Omdat het een en al vrolijkheid en positiviteit uitstraalt groeide het account in een aantal dagen uit tot meer dan 15k volgers!

 

 

@thegoodadvicecupcake

Deze cupcake weet van wanten. Een goede tip hier, een stukje positiviteit daar. En vooruit, ze (?) is ook best heel schattig.