INDOFOODTOURS

“Voor de derde keer mee geweest. Zo gezellig en leuk, altijd lekker eten. Iedere toko/warung etc doet zo z’n best. Ontspannen en gezellig genieten!”

(Stanly Rutten)

Ga mee met deze exclusieve Indofoodtour! Samen met andere avontuurlijke foodies en Indofoodlovers ga je mee met Helena Smit en bezoek je de leukste en vooral lekkerste Indofoodplekken van Den Haag.

Privetour Indofoodfoodtour 2022
Delicious-Magazine
ad.nl-
Nu-nl
logo-Samballerie
Moesson-magazine

Over de Indofoodtour

Den Haag en Indofood

Hoe komt het dat je in Den Haag struikelt over de restaurants, toko’s en andere eetgelegenheden waar je Indofood kunt krijgen en zijn ze in andere grote steden op 1 hand te tellen? Kort door de bocht antwoord: dat heeft vooral met de geschiedenis te maken.

Met die van Nederland, het voormalig Nederlands-Indië en het huidige Indonesië. Voor het hele verhaal erachter kun je je goede vriend Google erop naslaan. Of je kunt mee met de allereerste Indofoodtour van Nederland, in Den Haag. Want geschiedenis en cultuur wordt een stuk leuker als je daarbij het ene lekkers na het andere kunt proeven.

Indofoodtour regulier (lopend)

11 februari 2023

€85,-

Indofoodtour regulier (lopend)

25 februari 2023

€85,-

Indofoodtour regulier
(fietsend)

11 maart 2023

€85,-

Wat is Indofood?

Indofood is de verzamelnaam van al het eten dat een link heeft met het voormalig Nederlands-Indië en met het huidige Indonesië.

Indische, Indonesische, Chinees-Indische, Chinees-Indonesische, Molukse gerechten met tientallen recepten per gerecht. Maar meestal (alhoewel smaken verschillen) allen even lekker. Kom meer te weten over indofood en geniet eens van ‘iets anders’ op tafel en ga mee tijdens de Indofoodtour in Den Haag.

Wat we precies gaan eten, blijft geheim tot tijdens de foodtour zelf.

D'javas - Indisch Indonesisch eten Den Haag - Eating Habits
indofoodtour 29 augustus 2020 toko semarang

De allereerste Indofoodtour van Nederland

In 2020 (juli) was deze Indofoodtour de allereerste van Nederland.  Midden tussen 2 lockdowns in. Tijdens deze originele, exclusieve Indofoodtour van Nederland ga je in Den Haag langs verschillende eetgelegenheden om daar verschillende gerechten en lekkernijen uit de (Chinees-) Indische/Indonesische/Molukse keuken te proeven.

Je hoort het verhaal achter het eten en meer over Indocultuur in het algemeen. Verder maak je  kennis met de ondernemers achter deze eetgelegenheden.

En we beloven je vooral een heel gezellige middag met allemaal lekkere soorten Indofood,

Wat krijg je?

  • Totaal 4 culinaire stops in het centrum van Den Haag;
  • Verschillende zoete en hartige specialiteiten uit de (Chinees-)Indische/Indonesische/Molukse keuken;
  • Achtergrondverhalen en -informatie over de gerechten;
  • Kennismaking met de diverse ondernemers achter de eetgelegenheden;
  • Een hele hoop gezelligheid.

(Een week voorafgaand aan de tour ontvang je via de mail de laatste informatie zoals verzamelplaats en aandachtspunten ed. Heb je in de tussentijd vragen, stel deze dan via helena@eatinghabits.nl)

Trio Eethuis - Pempek Selam - Indisch Indonesisch eten Den Haag - Eating Habits
Indofoodtour fiets

Waar moet je zelf voor zorgen?

  • Een goed humeur;
  • Een gezonde eetlust;
  • Zorg voor niet-knellende kleding (vooral rond de buikregionen), eventueel regenkleding en makkelijk schoeisel;
  • Openstaan voor smaken en gerechten die misschien niet standaard zijn voor jou.

 

  • Voor de meeste tours heb je een fiets nodig. Als dat het geval is staat dat er expliciet bij. Hier moet je ZELF voor zorgen en is NIET bij de prijs inbegrepen. We gaan op de fiets omdat de plekken die we aandoen niet aan te lopen zijn. Een OV fiets is de voordeligste optie om een fiets te huren. Meer informatie over OV-fietsen https://www.ns.nl/deur-tot-deur/ov-fiets/

Wie ben ik?

Door mijn Indonesische moeder kwam ik al snel in aanraking met Indonesisch eten. Mede ook door de vele vakanties naar Indonesië (en met name Palembang en Bandar Lampung op Sumatra) waar mijn familie woont.

De laatste jaren heb ik mij steeds verder verdiept in alles wat met indofood te maken heeft. En omdat het zo lekker breed is qua soorten gerechten en achtergrondverhalen ben ik daar nog lang niet klaar mee. Gelukkig maar, want indofood verveelt nooit.

Favoriete gerecht: martabak telor. En dan het liefst gelijk opeten bij de kaki lima waar ik hem gekocht hebt.

Helena-rode-trap-Visibilitas-c-MevrYan

Foto’s eerdere edities

Indofoodtour regulier (lopend)

11 februari 2023

€85,-

Indofoodtour regulier (lopend)

25 februari 2023

€85,-

Indofoodtour regulier
(fietsend)

11 maart 2023

€85,-

Oud-deelnemers over de tour

Pamela-de-Leeuwe-Indo-Food-History-Tour
Rumah-Rasa-Indo-Food-History-Tour
story-Debbie-Bodewes

Wat een gezellige toer was dit. Enthousiaste begeleiding en de hapjes en gerechten waren lekker. Leuke groep met ieder zijn/haar verhaal over Indisch eten met de daarbij horende herinneringen aan vroeger.

Terima kasih dan sampai jumpa!

Martin de Wit

Gister (29-8-2020) met de 1e indofoodtour weggeweest in Den Haag. De 2 dames hadden het goed voorbereid en ben verrast met nieuwe eetgelegenheden en gerechten. Het was een gezellige groep van in totaal 8 personen uit heel Nederland. Ik zeg meld je aan en geniet van een mooie tour!

Anoniem

 

Ik vond het hartstikke leuk. Ook om andere Indo’s weer te ontmoeten en hun achtergrond verhalen te horen en wat hun interesseerde om deel te nemen. Ik hoop binnenkort weer aan te kunnen sluiten in leuk gezelschap. 

Anoniem

review-Indo-Food-History-Tour
screenshot-Indofoodtour-Whatsapp
review-Indo-Food-History-Tour-Petra-de-Haas

Wij vonden de Indofoodtour heel geslaagd! Het eten was echt waanzinnig goed, de restaurants verschillend en uniek en de sfeer was top! Helena weet ontzettend veel en vertelt het op een leuke manier. Heel leuk om beter kennis te maken met de Indische / Indonesische eetcultuur in Nederland! Aanrader dus.

Debbie Bodewes

De Indo Food Tour is ontzettend leuk georganiseerd. Met de fiets verken je de stad Den Haag en bezoek je de eetplekken. Het eten is goed geselecteerd en uiteraard heerlijk. Leuk wat meer te horen over de gerechten en de eetplek zelf. De organisatoren zijn enthousiast en vertellen leuk over elke plek. Ze zorgen ook voor een relaxte sfeer in de groep, zodat het makkelijk is te interacteren met anderen. Ik kan de tour zeker aanbevelen indien je van eten en gezelligheid houdt.

Anoniem

 

Voor de derde keer mee geweest. Zo gezellig en leuk, altijd lekker eten. Iedere toko/warung etc doet zo z’n best. Ontspannen en gezellig genieten!
 
Stanly Rutten

TOPTRIP! VOND HET SUPER! Jullie hebben echt iets uniek in handen.
 
Patricia Jacob

De Indo Food Tour is ontzettend leuk georganiseerd. Met de fiets verken je de stad Den Haag en bezoek je elke eetplek. Het eten is goed geselecteerd en uiteraard heerlijk. Leuk wat meer te horen over de gerechten en de eetplek zelf. De organisatoren zijn enthousiast en vertellen leuk over elke plek. Ze zorgen ook voor een relaxte sfeer in de groep, zodat het makkelijk is te interacteren met anderen. Ik kan de tour zeker aanbevelen indien je van eten en gezelligheid houdt.
 
Anoniem

Zoals je uit onze Facebook-post en Insta-stories kunt opmaken, hebben we genoten van de fietstocht, het lekkere eten, de super goede sfeer, de begeleiding, de gezellige mensen met hun persoonlijke verhalen en het perfecte fietsweer. Alles is heel soepeltjes gegaan, heel ontspannen. Achteraf ben ik heel blij dat Henk en ik de fietstour hebben gedaan, want zo zagen we meer van Den Haag en gingen we ook veel verder de stad in dan als we te voet waren gegaan! 

Henk & Meta | RAMA Tours

De Indo Food Tour is ontzettend leuk georganiseerd. Met de fiets verken je de stad Den Haag en bezoek je elke eetplek. Het eten is goed geselecteerd en uiteraard heerlijk. Leuk wat meer te horen over de gerechten en de eetplek zelf. De organisatoren zijn enthousiast en vertellen leuk over elke plek. Ze zorgen ook voor een relaxte sfeer in de groep, zodat het makkelijk is te interacteren met anderen. Ik kan de tour zeker aanbevelen indien je van eten en gezelligheid houdt.
 
Anoniem

Indofoodtour regulier (lopend)

11 februari 2023

€85,-

Indofoodtour regulier (lopend)

25 februari 2023

€85,-

Indofoodtour regulier
(fietsend)

11 maart 2023

€85,-

Vraag en antwoord

Wat gaan we eten tijdens de Indofoodtour?

Indofood! En dat is het enige wat we erover kunnen zeggen. Want wat we precies gaan eten, dan is een verrassing. Niet voor ons foodtourbegeleiders natuurlijk, wel voor jou als deelnemer.

 

Hoe kan ik betalen?

Nadat je de datum hebt geselecteerd, dien je direct te betalen. Dan is je deelname gegarandeerd. Je betaling in de webshop verloopt via Mollie. Hier kun je kiezen uit Ideal (Nederland) of Bancontact (België).

 

Tot wanneer kan ik mezelf opgeven?

Tot zolang er plek is en zolang de datum nog niet verstreken is.

 

Wat jammer, ik kan niet op de aangegeven datum/data. Wordt de Indofoodtour ook op andere data gehouden?

Zolang er animo is, blijven wij de Indofoodtour organiseren! Wil je de Indofoodtour voor je eigen groep organiseren (minimaal 6 deelnemers, maximaal 15, neem dan contact op met Helena via helena@eatinghabits.nl )

 

Ik ben Indo en redelijk thuis in de wereld van Indofood. Is deze foodtour wel geschikt voor mij?

Dat ligt eraan wat je eruit wilt halen. Als je gewoon een hele middag lang lekker Indofood wilt snoepen en tussendoor ook nog wat leuke wetenswaardigheden wilt horen, dan is deze Indofoodtour zeker ook voor jou. Naast een aantal bekendere Indofood gerechten, proeven we ook van wat minder standaard gerechten en lekkernijen. Ook is er aandacht voor een stukje geschiedenis en culturele zaken. Inmiddels zijn er al meerdere mede-indo’s meegeweest tijdens de tour en die vonden het geen belemmering 😉

 

Ik heb allergieën, kan ik meedoen?

Aangezien we specifieke gerechten gaan eten en hier niet vanaf zullen wijken, raden wij je af met deze foodtour mee te doen wanneer je een bepaalde voedselallergie hebt. Eventuele kruisreacties kunnen wij ook niet uitsluiten.

 

Ik ben zwanger, kan ik meedoen?

Heb jij even geluk! Het eten tijdens deze Indofoodtour is geschikt voor zwangeren. Geen rauwe ingrediënten die niet rauw mogen zijn of voedingsmiddelen die worden afgeraden bij zwangerschap. Dus je kunt gewoon gezellig meedoen.

Let er wel op dat je een aantal stukken moet fietsen. Dus fysiek nog wel in staat moet zijn om de groep op een veilige manier bij te houden.

 

Ik eet vegetarisch, kan ik meedoen?

Het grootste gedeelte van wat je gaat eten, is vegetarisch, maar niet allemaal. Aangezien we specifieke gerechten gaan eten en hier niet vanaf zullen wijken, zou dat betekenen dat je niet met alles mee kunt eten. De keuze is aan jou .

 

Ik eet vegan, kan ik meedoen?

Deze foodtour is niet vegan en daarmee kan in deze Indofoodtour helaas ook geen rekening worden gehouden.

 

Ik eet halal, kan ik meedoen?

Een groot deel van de locaties die wij bezoeken serveren halal eten, maar niet allemaal. Hier houden wij ook niet speciaal rekening mee. Elke tour is anders en er worden regelmatig tours gehouden met alleen maar halal eten op het menu. Wil je weten of je meekunt, neem dan vooraf contact op via helena@eatinghabits.nl

 

Ik heb nog wat vragen of ik wil graag een privétour boeken (minimaal 6, maximaal 15 personen)!

Een privétour is mogelijk met minimaal 6, maximaal 15 personen. De datum in overleg mogelijk op vrijdag of zaterdag op een middag of een middag/avond. Voor meer informatie kun je Helena bereiken via helena@eatinghabits.nl 

Indofoodtour regulier (lopend)

11 februari 2023

€85,-

Indofoodtour regulier (lopend)

25 februari 2023

€85,-

Indofoodtour regulier
(fietsend)

11 maart 2023

€85,-