De feestdagen komen er weer aan. Tijd om cadeautjes in te slaan! Al zijn de feestdagen dit jaar anders dan anders en misschien net iets minder gezellig, het neemt niet weg dat we er maar het beste van moeten maken. Heb je nog wat inspiratie nodig voor een leuke Indofood cadeautjes voor jezelf of voor een ander? Lees dan snel verder.

Indofood cadeaus voor de feestdagen - Eating Habist

 

Mama Mudrikah cadeaupakketten

Naast afhaalmaaltijden, maakt Monica van Mama Mudrikah ook cadeaupakketten op maat. Kies bijvoorbeeld voor een pakket vol met toppings voor over je Indonesisch maaltijd zoals kentang goreng, emping en kroepoek of kies een pakket met diverse sauzen. Check onderstaande post voor de mogelijkheden. Ook leuk: een batik print schort om je Indonesische maaltijd helemaal af te maken.

 

 

De bijbel van de Indonesische keuken

In dit kookboek Maureen Tan een enorm aantal recepten onderverdeeld in de verschillende regio’s van Indonesië. Daarnaast krijg je nog veel tips en tricks over kooktechnieken en ingrediënten in de Indonesische keuken. Voor de liefhebber van de Indonesische keuken een must om in de (kook)boekenkast te hebben.

 

bijbel Indonesische keuken indofood cadeaus - Eating Habits

 

Sayah Spekkoeklikeur

Niets feestelijker dan een glaasje alcohol. Fan van de smaak van spekkoek en likeur, dan is Sayah Spekkoeklikeur het ultieme cadeau. Te koop bij onder andere Mitra.

 

 

Bandoeng ’22

Ben je meer van de pandan dan van de spekkoek? Dan is een fles Bandoeng ’22 pandanlikeur een goed idee. Van dezelfde maker als Sayah Spekkoeklikeur trouwens. Te koop bij onder andere Mitra.

 

 

Sambalbox Samballerie

Voor goede sambal – en andere pittige sauzen – ga je naar de Samballerie. Je kunt bij haar een box met 5 soorten sambal bestellen. Niet alleen Indische/Indonesische sambals overigens, maar wel allemaal even lekker en vooral – en dan is belangrijk – lekker pittig. In deze box zitten de volgende pittige sauzen: sambal badjak, oma’s oelek, jalapeno lime, opa’s mango chutney & spicy oil. Lekker om je kerstdiner meer pit te geven 😉

 

 

Indoboxcake

Als Lorenzo en Cynthia niet in hun fysiotherapie aan het werk zijn, staan ze spekkoek en lapis Surabaya te bakken. En die kun jij per brievenbuspost bestellen. Je hebt keuze uit verschillende pakketten. Kijk op: https://www.indo-box.nl/webshop/ voor meer informatie.

 

 

Bersamabox

Het begon met een vraag van mij of we konden samenwerken voor de Online Proeverij Indisch Zoet. Verschillende Indische koek en cake die onder mijn begeleiding gezamenlijk via Zoom geproefd gingen worden. En Francis, onder andere bekend van Heel Holland Bakt en haar kookboeken (onder andere Basisboek Indonesisch en Bersama) kan als de beste bakken, dus heel blij dat ze mee wilde werken. Maar het eindresultaat werd zo leuk (en lekker!) dat ze nu los te bestellen zijn via haar webshop: https://www.bakkenenkoken.com/shop

 

 

Er staan overigens nog geen nieuwe Online Proeverijen Indisch Zoet gepland. Maar wat niet is, kan zeker nog komen. Wil je daarvan op de hoogte gehouden worden, laat dan je mailadres achter via: https://eatinghabits.nl/online-proeverijen/ en dan krijg jij een melding zodra er een nieuwe proeverij gepland staan. Onderstaande foto is van de vorige Online Proeverij Indisch Zoet.

 

Online Proeverij Indisch Zoet
online proeverij chocolade banner

 

Mamatanexpress

Nog een aanbieder van spekkoek via de brievenbus: Mama Tan Express. Naast diverse smaken spekkoek maakt Mama Tan ook Lapis Surabaya en Sponscake. Kijk op https://mamatan.nl/shop/shop-with-sidebar/ voor meer info en bestellen.

 

 

Kookboek Indorock en Indostock

Indorock werd kookboek van het jaar 2020. En dat is niet gek, want het is een kookboek met heerlijke Indische/Indonesische recepten door Vanja van der Leeden en prachtige beelden geschoten door topfoodfotograaf Remko Kraaijeveld.

Nu is ook het kleine zusje uit: Indostok. Een kookboek met allerlei bekende en minder bekende saté recepten. Het ultieme cadeau voor de fervente saté liefhebber of BBQ master.

 

Indostok indofood cadeaus - Eating Habits

 

Jajan pasar van Toko lo

Lola van Toko Lo is de expert op het gebied van de zoete Indische keuken. Voor de feestdagen of daarbuiten kun je pakketjes met jajan pasar bestellen, een variateit van Indisch zoet. Kijk op de site http://www.tokolo.nl/zoetigheid/ voor het volledige assortiment. Ook voor hartige hapjes trouwens.

 

 

Pandan-Rozen brievenbus box

Hou je van uitgesproken kleuren en smaken? Ga dan voor de pandan-rozen brievenbus box van Thuistoko Eva. Stroopwafels, kokosmacronen en chocolade, allemaal in pandan- en rozensmaak. Te bestellen via het instagramaccount van Thuistoko Eva. Zie hieronder.

 

 

Indonesische koffie

Zoek je het ultieme cadeau voor een enorme koffieleut. Ga dan voor de Indonesische koffie van Kopi Dua. Je hebt keuze uit kwaliteitskoffie uit Sumatra, Sulawesi en Papua. Voor meer info en bestellen: https://kopidua.nl/webshop/

 

 

Indofood cadeautjes vergeten? Laat het dan even weten in een reactie onderaan deze post.