Leukste foodcourt in Kuala Lumpur? Ik ben lang niet alle foodcourts in Kuala Lumpur af geweest, maar heb wel flink mijn best gedaan (teller stond aan het einde van mijn bijna 4 dagen durende stedentrip op 12, oh oh). En daar was één echt mijn favoriet. Ik heb het over Hutong Foodcourt, in de kelder van winkelcentrum Lot 10.

hutong lot 10 Kuala Lumpur foodcourt - Eating Habits

 

Deze, all-Asian foodcourt bevindt zich dus in het winkelcentrum Lot 10. Een vrij chique winkelcentrum waarbij ik eigenlijk de foodcourt wilde overslaan. Dat zal ook wel poepie chique eten zijn, dat is niets voor mij. Ware het niet dat een lokale vriend van mij deze foodcourt had aanbevolen. Ondanks dat hij aan de rand van de stad woont, komt hij regelmatig juist hier eten omdat dit volgens hem de beste is met de meeste keus uit allemaal lekker eten. Nou vooruit, dan toch maar met de roltrap naar de kelder.

 

 hutong lot 10 Kuala Lumpur dessert - Eating Habits

 

In niets lijkt Hutong Foodcourt bij het winkelcentrum te passen. Er is veel rood, zwart en goud wat er blinkt en je waant je gelijk in de Chinese gezelligheid van een avondmarkt in een buitenstad van Beijing (hutong). Ondanks dat het nog vrij vroeg en rustig is (het is ongeveer half 11), is er een gezellige sfeer.

 

Specialiteiten uit de Chinese keuken

Je kunt er kiezen uit voornamelijk Chinese gerechten uit allerlei verschillende regio’s. Hokkien, Cantonees, Haiwanees, Hakka-Chinees en nog een kleine sectie ander Aziatisch eten kun je hier bestellen. Je hebt keuze uit rijst – gekookt of gebakken – en allerlei soorten noedels. Er is keus uit allerlei soorten vis en vlees, ook varken. Hier is niet alles vanzelfsprekend halal, zoals in veel andere eetgelegenheden in Maleisië wel het geval is. Het eten wordt na bestelling direct voor je neus klaargemaakt. Ook kun je hier kiezen uit allerlei verkoelende Aziatische desserts zoals cendol, cincau en es Bandung.

 

Pittig noedelsoep

Na een rondje langs alle stands besloot ik om bij Kin Kin Chili Pan Mee een kom dampende noedelsoep te bestellen. Ondanks dat het nog niet heel erg druk was in de foodcourt, stond er bij Kin Kin al een weliswaar bescheiden rij, dus ik besloot daar aan te sluiten. Het is in Azië altijd een goed teken als er een rij staat bij een eetgelegenheid. Ik bestelde een noedelsoep. De noedels zaten samen met wat gekruid rundergehakt, ikan bilis, ei en lenteui in een kom. Daar kreeg ik een kom lichte bouillon met groene groenten, een aantal wontons en een klein schaaltje chilivlokken bij.

 

 hutong lot 10 Kuala Lumpur lunch - Eating Habits

 

Ik ging zitten aan een van de grote lange tafels en zag dat het al snel drukker werd. Ondanks dat er overal nog genoeg plek was om te gaan zitten, ging er een meneer pal tegenover mij zitten. Ik dacht om een praatje te maken, maar hij ging stoïcijns door met het eten van zijn Hokkien mie gerecht. Gezellig.

 

Naast mij kwam een jongen zitten die ook bij Kin Kin had besteld. Ondanks dat ik goed tegen heet eten kan, wilde ik voorzichtig zijn met de chilivlokken, terwijl de jongen naast mij de inhoud van het hele schaaltje bij zijn noedels kiepte. Daar wilde ik niet voor onder doen, dus kiepte ik ook al mijn chilivlokken bij mijn noedels. De jongen keek even in paniek naar mij en mijn inmiddels rood gekleurde noedels, maar de zelfverzekerde blik in mijn ogen deden hem waarschijnlijk gerust stellen. Deze dame weet wat ze doet.

 

Normaal gesproken wel dus, maar dit was eigenlijk net iets te heet. Ietsjes maar hoor… De vlammen sloegen inmiddels uit mijn oren, maar ik wilde mezelf niet gewonnen geven. Behalve de heetheid waren het wel verdomd lekkere noedels. Alleen mijn beker cincau, waarvan ik had gevraagd hem niet al te zoet te maken, kon mijn tong helaas niet blussen.

 

En nog even langs Isetan

‘Heerlijk gegeten en superleuke foodcourt, helaas wel wat uitgeschoten met de chilivlokken’, appte ik mijn tipgever. ‘Dan moet je even naar Isetan, iets lekkers halen om te blussen.’ Ik moet me een volgende keer toch echt wat beter voorbereiden! Want anders was ik deze winkel misschien wel misgelopen. Isetan is een luxe warenhuis uit Japan. Het doet een beetje denken aan een Bijenkorf, maar dan alles heel simplistisch en strak ingericht. Geen tierelantijntje te veel. Vrij dure spullen ook.

 

 hutong lot 10 Kuala Lumpur Japanse foodhall - Eating Habits

hutong lot 10 Kuala Lumpur mochi - Eating Habits

 

Niet goed voor de portemonnee en normaal gesproken niet helemaal my cup of tea, maar deze winkel heeft ook een enorm mooie supermarkt met allerlei lekkers uit Japan. En daar was ik als een kind in een snoepwinkel. Een Japanse bakkerij, wagashi in allerlei soorten en maten, thee in overvloed en nog meer lekkers. Ondanks dat de wagashi erg verleidelijk was, ging ik toch voor een mierzoet calpis drankje. Ik hoorde het bijna sissen in mijn maag. Volgende keer niet meer zo overmoedig doen met de chilivlokken…

 

Winkelcentrum Lot 10 met daarin Hutong Foodcourt en Isetan vind je direct naast het centrale metro- en busstation Bukit Bintang: 50, Bukit Bintang Street in Kuala Lumpur.