Meneer Liu snelt zich naar onze tafel toe: ‘Halo, welcome!’ CNN Indonesia en een stel Nederlandse bloggers zijn in huis om de gerechten te proeven en eventueel een verhaal te schrijven over zijn zaak Bakso Bakmi 68. Hij wil ons maar al te graag te woord staan. Zijn befaamde bakso bakmi hebben we zeker geproefd. Het oordeel: heerlijke bakso bakmi soep!

bakso bakmi 68 Singkawang - verschillende soorten baksosoep - Eating Habits

Singkawang, Little Hong Kong

Bakso Bakmi 68 vind je in Singkawang. Ongeveer 3 uur rijden van Pontianak. De stad wordt ook wel het tweede Hong Kong genoemd, omdat er veel Kantonezen wonen. Dat zie je dan ook goed terug in de restaurants en eethuizen die je hier vindt, het is voornamelijk Kantonese kost. Waaronder dus Bakso Bakmi 68, een restaurant dat al sinds 1977 – je raadt het nooit – bakso bakmi verkoopt.

 

bakso bakmi 68 Singkawang (4)

Bakso Bakmi

Wat is bakso bakmi? Het is een soep waarvan de bouillon goed op smaak moet zijn. Heb je een flauwe bouillon, dan kan je bakso bakmi niet veel zijn. In de bouillon gaan allemaal bakso balletjes gemaakt van rundvlees, bakmi (bami), wat groenten en gefrituurde tofu. Je kunt zelf aan tafel nog wat sojasaus of sambal toevoegen. De bouillon is zeker goed van smaak. Erg lekker op een hete dag om je vocht- en zouttekort weer aan te vullen. De bakso is lekkere chewy, hoe het hoort te zijn. Bakso Bakmi 68 serveert alleen halal gerechten. Je kunt iets van de kaart bestellen, maar je mag ook vooraan in de winkel zelf kiezen wat je in je kommetje wilt.

 

bakso bakmi 68 Singkawang (2)

Allemaal foto’s

Meneer Liu is de trotse eigenaar van de zaak en poseert maar al te graag voor de grote wand waar een enorm aantal foto’s van bekende en iets minder bekende Indonesiërs hangen. Ook de Indonesische President Jokowi is al eens langs geweest om de befaamde bakso bakmi te proeven.

 

bakso bakmi 68 Singkawang (5)

 

Als we de zaak verlaten komt meneer Liu achter ons aan. Hij wil graag een foto met ons maken. Of wij ook op zijn fotowand zullen schitteren? Wie weet… Het adres vind je op de foto hieronder 😉

 

bakso bakmi 68 Singkawang (3)

Deze reis naar en het verblijf in West-Kalimantan werd gefinancierd door het Gouvernement van West-Kalimantan in het kader van een persreis voor Discover West Kalimantan. Het betrof een betaalde samenwerking.