Een foodmarkt vind ik altijd een van de leukste dingen om te bezoeken tijdens een stedentrip. Je leert er vaak zoveel van de (eet)cultuur van de stad of het land. Inmiddels heb ik al verschillende foodmarkten bezocht. Hieronder deel ik mijn leukste foodmarkten in Europese hoofdsteden.

foodmarkten in Europa (6)

Borough Market – Londen

Staat wat mij betreft op nummer 1. Misschien ook wel omdat ik Londen gewoon een geweldig stad vind. Op deze markt kun je veel verse groente, vis, vlees en kaas kopen, maar ook voor een portie streetfood kun je hier terecht. Zowel in trek bij de lokale bevolking als bij toeristen.

 

foodmarkten in Europa (7)

 

Het adres is: 8 Southwark St, London SE1 1TL, Verenigd Koninkrijk

 

Markthalle Neun – Berlijn

Vooral ’s avonds is het er gezellig druk. Je kunt hier je boodschappen doen, maar de meesten komen hier om een lekkere en snelle maaltijd te halen.

 

Het adres is: Eisenbahnstraße 42/43, 10997 Berlin, Duitsland

 

foodmarkets in Europese hoofdsteden

San Miguel – Madrid

Vooral erg in trek onder toeristen. De bekendste mercado van Madrid is vanaf het middaguur bomvol. Ik vind het vooral een ‘kijk’markt. Alle producten staan mooi opgesteld en de architectuur van het gebouw is prachtig. Maar mijn portie tapas haalde ik op een van de andere mercado’s die Madrid rijk is.

 

Het adres is: Plaza de San Miguel, s/n, 28005 Madrid, Spanje

 

foodmarkten in Europa (2)

Central Market Hall – Boedapest

Weer zo’n mooi gebouw. Een grote hal waar je goed kunt inslaan wat betreft lokale producten. Pepers, paprika’s, honing, vlees en kaas. Je vindt het er allemaal. Omdat er blijkbaar ook veel Japanners en Chinezen de markt bezoeken, moet je niet raar opkijken wanneer je hier en daar een Chinese of Japanse tekst ziet hangen.

 

Het adres is: Budapest, Vámház krt. 1-3, 1093 Hongarije

foodmarkten in Europa (3)

Torvehallerne – Kopenhagen

De markthal doet wat sjiek aan. Het is minimalistisch ingericht (je bent in Scandinavië of niet) en de zijn producten mooi en strak opgesteld. Naast de dagelijkse (dure) boodschappen, kun je hier ook even snel wat eten. Ik haalde er grød (havermoutpap) bij Grød.

 

Naast Torvehallerne ligt ook de Papirøen in Kopenhagen. Papirøen vond ik ook erg leuk, maar eigenlijk zijn de twee niet met elkaar te vergelijken. Ik schreef eerder een blog over.

 

Het adres is: Frederiksborggade 21, 1360 København, Denemarken

 

foodmarkten in Europa (4)

Vanha Kauppatori – Helsinki

Helsinki kent verschillende foodhallen, maar de Vanha Kauppatori is de oudste en het ligt aan de rand van het centrum, naast de haven. Naast culinaire souvenirs of de dagelijkse boodschappen kun je hier ook ontbijten of lunchen. Ook qua architectuur is de hal zowel van binnen als van buiten het bezichtigen waard.

 

Naast deze foodmarkt vind je ook de openlucht markt Kauppatori. De markt is ’s ochtends tot in de vroege middag open, maar tijdens de lange zomermaanden blijven de kraampjes ook wel eens wat langer staan.

 

Het adres is: Eteläranta, 00170 Helsinki, Finland

 

foodmarkten in Europa (5)

 

Welke foodmarkten in Europese hoofdsteden heb jij al bezocht? En welke vind jij de moeite waard? Laat een reactie achter onder dit bericht!