Het is vaak nog niet makkelijk om een culinaire reis te vinden, zowel als het gaat om reizen in groepsverband of verzorgde individuele reizen. Soms worden er culinaire reizen aangeboden die niet veel meer omvatten dan lunch en diner die inclusief worden aangeboden. Al dan niet met lokale gerechten. Tja, ik noem dat gewoon volpension. In onderstaande reizen wordt er iets meer gedaan binnen het culinaire thema. Sommige reizen worden afgewisseld met natuur en cultuur. Sommige reizen zijn echt helemaal gericht op culinair. Ben je op zoek naar culinaire reizen in Azië, kijk dan hieronder voor inspiratie.

Culinaire reis China

(c) leacky_321, Pixabay

Culinaire geneugten in China – Wine & Dine Travels

Geniet van en leer meer over de Sichuan en Kantonese keuken tijdens een reis die onder andere langs Hongkong en Chengdu voert. Je kunt genieten van diverse gerechten bereid door chefkoks en je bezoekt onder andere de lokale voedselmarkt in Chengdu.

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie en boeken.

Culinaire reis India

(c) skeeze, Pixabay

Kookreis India – Djoser

India staat bekend om haar keuken vol specerijen. Deze 15-daagde reis in het noorden van India leid je onder andere naar Jaipur en Delhi. Naast koken, bezoek je ook de andere (niet-culinaire) hoogtepunten.

 

De reis wordt in 2020 2x aangeboden. De eerste in februari. Ook de eerste datum van 2021 is al bekend, voor degenen die graag vooruit plannen. Klik op de afbeelding voor meer informatie en boeken.

Culinaire reis Israël

(c) skeeze, Pixabay

Plantaardige culinaire reis naar Israël – Isropa Reizen

Wie een beetje culinair onderlegd is weet dat Israël een van de lekkerste keukens heeft en daarmee dus een perfect land is als culinaire reisbestemming.

 

Isropa biedt een 4- of 8-daagse culinaire reis aan naar de bruisende stad Tel Aviv. Deze reis is trouwens vegan friendly.

Culinaire reizen Japan

(c) Ramapo, Pixabay

Kyoto Culinair – iki travels

Bij iki travels kun je de bouwsteen Kyoto Culinair boeken om je reis door Japan compleet te maken. Naast bezienswaardigheden staan er diverse kookworkshops en andere kennismakingen met de Japanse keuken op het programma. Klik op de afbeelding voor meer informatie en boeken.

(c) pumishig, Pixabay

Japan cultureel culinair – Travelpa

Tijdens deze 12-daagse privé rondreis kom je langs steden als Tokyo, Takayama en Osaka. Naast diverse culturele uitstapjes krijg je onder andere een soba workshop en leer je hoe je de perfecte sushi, miso-soep en salades maakt.

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie en boeken.

 

Culinaire reis Libanon

(c) Peggychoucair, Pixabay

Culinair Libanon – Djoser

6 dagen langs al het lekkers dat Libanon te bieden heeft. Wie wil dat nou niet? Djoser organiseert een groepsreis naar deze culinaire hotspot. Het is niet alleen maar culinair wat de klok slaat, maar dat mag de pret niet drukken. Af en toe is het nou eenmaal ook tijd om uit te buiken. 

 

De reis van april zit bijna vol, maar het wordt nog 3x aangeboden in 2020. Klik op de afbeelding voor meer informatie en boeken.

Culinaire reizen Thailand

(c) Lekies, Pixabay

Culinaire reis Thailand – Lazoa Travel

Wie houdt er niet van Thais eten? 16 dagen lang leer je meer over de diverse specerijen en kruiden die gebruikt worden in deze keuken en hoe je de lekkerste gerechten klaarmaakt. Je krijgt onder andere diverse kookworkshops en bezoekt lokale markten.

 

Klik op de afbeeldingen om een offerte op te vragen met meer informatie.

(c) cocoparisienne, Pixabay

Culinaire Thailand reis – Adventures Globe

Tijdens deze reis van 18 dagen ga je onder andere op zoek bij de locals om daar te genieten van streekgerechten. Verder breng je onder andere een bezoek aan een koffieplantage waar olifanten een belangrijke rol spelen in de productie en brengt een bezoek aan de lokale markt om daar diverse eetbare insecten te proeven.

 

Klik op de afbeeldingen om een offerte op te vragen met meer informatie.

Culinaire reis Vietnam

(c) Quangpraha, Pixabay

Kookreis Vietnam – Djoser

Tijdens deze kookreis reis je van zuid naar noord Vietnam. Je gaat onder andere naar het voormalige Saigon (Ho Chi Minh City), de Mekong Delta en Hanoi. Je bezoekt de bezienswaardigheden en bezoekt regelmatig een lokale markt waar je inkopen doet voor de diverse kookworkshops die worden aangeboden.

 

De reis wordt in 2020 2x aangeboden. De eerste in februari. Ook de eerste datum van 2021 is al bekend, voor degenen die graag vooruit plannen. Klik op de afbeelding voor meer informatie en boeken.

Diverse culinaire reizen Azië

(c) sayama, Pixabay

BookCulinaryVacations

Saving the best for last: op deze website vind je heel veel verschillende soorten culinaire reizen in Azië. Van een 11-daagse in-depth culinaire reis door Thailand tot aan een 5-daagse kookreis met authentieke Indiase gerechten. Je vindt het hier. Soms goedkoop, soms duur. Het zijn allemaal landenarrangementen. Dus het vervoer ernaartoe moet je nog wel zelf regelen.

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie en boeken.

 

De website heeft voor elk continent diverse culinaire tours en culinaire reizen verzameld. In Europa kun je bijvoorbeeld druivenstampen in Frankrijk of authentiek koken bij een nonna in Italië.

 

NB

Het kan natuurlijk zijn dat ik een culinaire reis over het hoofd heb gezien. Niet alles is online even goed te vinden. Heb je een culinaire reis in Azië (gezien) die goed in dit rijtje zou passen, laat het mij dan weten via contact of laat je reactie achter onder dit bericht.

In dit artikel wordt gebruik gemaakt van affiliatelinks.