Een nieuwe rubriek op Eating Habits: ‘De favoriete culinaire reisbestemming van…’. Vorige week had ik zelf al de vragen ingevuld over mijn favoriete vakantiebestemming Singapore. Maar vandaag is het dan voor het echie en trapt Anne-Marie van My Happy Kitchen het spits af. Lees meer over haar favoriete culinaire reisbestemming: Thailand!

Kun je allereerst wat meer vertellen over jezelf?

Ik ben Anne-Marie Otter, 51, woon in Den Haag en werk 24 uur per week als marketingadviseur op De Haagse Hogeschool. Daarnaast hebben mijn man en ik een eigen bedrijf (audiovisuele dienstverlening) en hebben we een puberzoon van 14.

 

 

Kun je wat meer vertellen over je blog?

Sinds bijna zes jaar blog ik op www.myhappykitchen.nl . Eerst alleen over koken, eten en uit eten gaan, later ook over lifestyle en dan met name reizen. Dat is wat ik – naast koken en eten – het allerliefste doe. Mijn passie gaat uit naar geschiedenis en dan vooral de geschiedenis van producten, merken en gerechten. Ik schrijf daar ook regelmatig over.

 

Wat is jouw favoriete culinaire reisbestemming en waarom?

Dat is Thailand! Met Oostenrijk daar heel vlak achter op nummer 2, maar omdat ik moest kiezen: Thailand dus!

 

Wat is het lekkerste gerecht dat je daar hebt gegeten en waarom?

Moet ik kiezen? Dan ga ik voor de thom kha kai soep, Thaise kippensoep met kokosmelk.

 

Heb je ook nog een gerecht op die reisbestemming dat wat minder om over naar huis te schrijven was?

Op de markt in Bangkok en Chiang Mai zie je veel gerechten met insecten, zoals vogelspinnen. Of nog erger: kakkerlakken. Die worden vooral verkocht voor toeristen. Ik zal dat echt niet snel eten!

Naast lekker eten kun je natuurlijk ook allerlei foodactiviteiten op je reisbestemming doen. Welke foodactiviteit kun je op jouw reisbestemming aanbevelen en waarom?

In Chiang Mai heb ik een kookworkshop gedaan en dat kan ik iedereen van harte aanbevelen. Ze worden ook door heel veel kookscholen aangeboden, dus keuze genoeg. Ik heb er ook een vlog over gemaakt.

 

Zijn er op jouw reisbestemming specifieke hotspots die anderen echt zouden moeten bezoeken?

Een echte hotspot heb ik niet. Je kunt eigenlijk overal lekker eten in Thailand, zowel in restaurants als in de kraampjes op straat. Mijn favorieten? Paneng curry, sticky rice mango en pad thai met krab.

 

Heb je zelf ook een blog geschreven over je je culinaire avonturen op jouw reisbestemming?

Onze vakantie was een rondreis voor gezinnen met kinderen. Een heel bijzondere ervaring! Vooral onze zoon vond direct aansluiting met de andere kinderen. Over onze rondreis door Thailand heb ik een blog geschreven.

 

Heeft jouw reisbestemming jou ook geïnspireerd tot het maken van een gerecht?

Thailand inspireert mij nog dagelijks tot het maken van nieuwe gerechten. Ik deel hier graag het recept van mijn favoriete dessert: sticky rice mango.

Heb je nog een leuke foodanekdote over jouw reisbestemming?

Tijdens een rondreis door Thailand in 1992 (27 jaar geleden dus!) heb ik mijn man leren kennen. De Thaise keuken is voor altijd verbonden aan onze liefde voor elkaar en het land. Ieder jaar op onze ‘eerste kusdag’ en onze trouwdag gaan we dan ook uit eten bij de Thai! En op ons huwelijk hebben we natuurlijk ook in een Thais restaurant gegeten!