Deze week neemt Marjolein van Foodies Have Arrived het stokje over van Nicole van Cookies and Carrotsticks. Marjolein vertelt in dit interview over haar favoriete culinaire reisbestemming: Londen. En ik kan haar niet ongelijk geven! Londen staat bij mij ook hoog in de favorieten. Ik vind vooral Brixton en Southall geweldig. Wil je weten welke plekken Marjolein aanbeveelt? Lees dan snel verder.

Kun je allereerst wat meer vertellen over jezelf?

Uiteraard… Naast mijn food & travelblog werk ik als Strategisch adviseur Branding & Positionering bij een hogeschool (pff dat is een mondvol). Super leuk werk en eigenlijk is het andersom. Mijn blog doe ik naast mijn werk. Ik woon samen met mijn man en twee jongens van 4 en 9 in Voorburg. We zijn nu druk bezig met een megaverbouwing thuis dus het leven is behoorlijk druk. En dan is er tussen alle drukte in, soms weinig tijd voor nieuwe recepten te bedenken, maken en ook nog fotograferen. Er wordt namelijk vaak genoeg iets nieuws uit de mouw geschud zo even tussendoor, maar die zijn dan niet echt blogwaardig.

 

Kun je wat meer vertellen over je blog?

Ik ben al bijna drie jaar aan het bloggen. Toen mijn man en ik druk bezig waren met de voorbereidingen van onze trip naar Rome, zei hij dat het wel zonde was dat anderen die prachtige lijsten met foodie hotspots niet konden inzien. Ik heb toen mijn collega Anne-Marie gevraagd of ik een artikel voor haar blog My Happy Kitchen zou kunnen schrijven over foodie hotspots in Rome. Dat beviel ons beiden goed en zodoende heb ik een halfjaar lang elke twee weken een food & travel artikel voor haar geschreven. Daarna ben ik voor mijzelf begonnen. Ik schrijf dus vooral over foodie hotspots in binnen- en buitenland. Van de lekkerste gerechten die ik op die hotspots eet, maak ik een eigen interpretatie en daarvan zet ik de recepten op mijn blog.

 

Wat is jouw favoriete culinaire reisbestemming en waarom?

Er zijn te veel bestemmingen om op te noemen die favoriet zijn. Ik kom vaak en graag in Parijs en de Franse Westkust. Hier geniet ik van alle verschillende broodsoorten, de manier waarop er boodschappen wordt gedaan, de klassieke Franse gerechten en heerlijke fruits de mer halen en deze op het strand opeten. Maar als ik echt nieuwe inspiratie op wil doen, dan kan dat wat mij betreft het beste in London. Daar heb ik echt de mooiste nieuwe foodconcepten gezien en doe ik elke keer weer opnieuw inspiratie op voor nieuwe gerechten. Daarnaast bezoek ik in London altijd graag Whole Foods of een ander ‘supermarktwarenhuis’. 

 

Wat is het lekkerste gerecht dat je daar hebt gegeten en waarom?

Ga je mij nu serieus vragen om een keuze te maken? Dat is echt onmogelijk. Ik geniet van een heerlijke kaasfondue of een plankje kaas bij La Fromagerie in Marylebone of een heerlijk gerecht bij bij Pomona in Notting Hill. London biedt ook zo veel verschillende keukens. Van een taqueria tot een hippe Indian en van klassiek Frans naar vernieuwend Brits. Wat ik ook echt geweldig vind is dat je er veel betaalbare restaurants hebt die echt heel goed zijn. Wij gaan vaak bij Côte lunchen of dineren. Daar eet je echt heel goede en betaalbare gerechten.

Maar als ik dan toch moet kiezen voor het lekkerste gerecht, ga ik voor de ervaring die we hadden bij Petersham Nurseries, The Petersham. Net achter Covent Garden zit een prachtige zaak die wij eigenlijk per toeval ontdekten terwijl voor mij Petersham Nurseries buiten de stad in Richmond wel al bekend was. We waren er in de dagen voor kerst en dan is alles prachtig versierd. Het restaurant ligt aan een mooi pleintje waar overal verlichte kerstbomen stonden. In de zaak zelf staan overal verse bloemen en hangt mooie kunst. De kaart kenmerkt zich door seizoensgerechten gemaakt met de beste producten die, zoals zij zelf zeggen, ‘good, clean and fair’ zijn. Ik at hier een heerlijke salade als voorgerecht waarvan ik een interpretatie heb gemaakt en die uiteraard terug te vinden is op mijn site.

 

 

Heb je ook nog een gerecht op die reisbestemming dat wat minder om over naar huis te schrijven was?

Ik heb volgens mij nog nooit slecht gegeten in London. Maar nu moet ik ook zeggen dat ik altijd veel onderzoek van te voren doe naar waar ik graag wil eten.

Naast lekker eten kun je natuurlijk ook allerlei foodactiviteiten op je reisbestemming doen. Welke foodactiviteit kun je op jouw reisbestemming aanbevelen en waarom?

Ik heb een keer een foodtour gedaan, maar dat vond ik niet een heel groot succes. Ik ben wel altijd fan van Withlocals maar die zaten toen nog niet in London. Je boekt dan een privé tour voor € 50 en krijgt dan een op maat gemaakte tour. Daarnaast moet je natuurlijk een keer een afternoon tea doen in London. Ik heb dit een paar jaar geleden bij The Claridges gedaan, maar ik hoorde laatst ook over een afternoon tea in een Londense bus. 

Zijn er op jouw reisbestemming specifieke hotspots die anderen echt zouden moeten bezoeken?

Er zijn er zo ongelooflijk veel maar ik heb er een paar verzameld in het artikel over de 10 leukste culinaire hotspots. Maar eigenlijk moet ik snel weer een nieuw verzamelartikel schrijven want Daylesford, Petersham Nurseries, The Ivy en Madison staan hier nog niet bij. Die laatste is ook een leuke tip want dit is een rooftop restaurant waar je naast dat er een super leuke hippe sfeer hangt ook nog eens heerlijk kan eten. Als laatste wil ik alle foodies zeker een bezoek aan Borough Market aanbevelen. Doe het niet op een zaterdag, want dan is het mega druk, maar een donderdagmiddag bijvoorbeeld is echt super.

 

Heb je zelf ook een blog geschreven over je je culinaire avonturen op jouw reisbestemming?

Ik heb zelfs een heel onderdeel van mijn website over London waar hotelreviews, restaurants en top 10 lijstjes staan. Een leuke is bijvoorbeeld de top 10 Christmas decoration. Daarnaast heb ik ook een leuk verzamelartikel gemaakt over Shoreditch. Een mega hippe wijk, die je echt gezien moet hebben.

 

Heeft jouw reisbestemming jou ook geïnspireerd tot het maken van een gerecht?

Meerdere keren zelfs. Ten eerste die lekkere salade die ik bij Petersham Nurseries at. Daar maakte ik mijn eigen versie van voor de kerst. Daarnaast maakte ik ook de geweldige kaasfondue geserveerd in een pompoen na, zoals deze wordt geserveerd bij La Fromagerie.