In het laatste interview vorig jaar vertelde Boor van Domain Malpas Kookt over haar favoriete culinaire reisbestemming Zuid-Frankrijk. Vandaag vertelt Jenny van IkReis over haar favoriete culinaire reisbestemming Kuala Lumpur. En ik kan haar alleen maar gelijk geven. Je kunt er zo lekker en divers eten. Lees Jenny’s tips hieronder.

Kun je allereerst wat meer vertellen over jezelf?

Ik ben Jenny, reiziger, fotograaf en juf. Ik woon met mijn man en dochtertje in een geel huisje aan het water in Utrecht. Ik blog sinds jaar en dag over reizen en fotografie.

 

 

Kun je wat meer vertellen over je blog?

In 2003 startte ik met stukjes schrijven op IkReis, het woord bloggen bestond toen nog niet eens. De laatste jaren is IkReis een stuk serieuzer geworden en blog ik zo’n twee keer per week. Ik deel mijn persoonlijke ervaringen en avonturen, IkReis werkt niet met een team van bloggers. Houd je van reizen en fotografie? Zoek je originele bestemmingen en wil je mooie plaatjes schieten? Wie weet is IkReis wel iets voor jou!

 

Ik ben vaak op pad. Het ene moment ontdek ik de leukste plekken in Nederland, het volgende moment ben ik in mijn geliefde Indonesië te vinden. Ook ben ik fan van het oosten van Europa en de Balkan. Met IkReis hoop ik mensen te inspireren om nieuwe bestemmingen te ontdekken en de gebaande paden te verlaten. Vaak zijn het juist niet de hoogtepunten van een land die de meeste indruk maken. Ik wil vooral de tijd nemen: als je langzaam reist zie je meer.

 

Foto’s maken het verhaal en ik kan het niet laten om fotografietips de wereld in te slingeren. Ik hoop te zien dat iedereen mooie foto’s kan maken.

 

Wat is jouw favoriete culinaire reisbestemming en waarom?

Ik ben dol op lekker eten. Je mag me wakker maken voor een kom bakso of soto ayam. Drie keer per dag een maaltijd met rijst? Geen enkel probleem.

 

Mijn favoriete ‘culinaire’ bestemming is Kuala Lumpur in Maleisië. Ik ben dol op het eten in Kuala Lumpur, vooral op de nachtmarkt rondom Jalan Alor. Hier kun je allemaal verschillende kleine gerechtjes bestellen, van nasi tot sea food en dumplings. Je kunt naar hartenlust combineren en variëren, dat maakt dat de keuken van Maleisië nooit saai is.

 

Wat is het lekkerste gerecht dat je daar hebt gegeten en waarom?

Ik ben dol op sateetjes. En dan bedoel ik niet die grote lappen kip of varken die je in Nederland bij de Chinees krijgt, maar kruidige stukjes geit of kip.

 

Pindasaus van de Remia vind je gelukkig niet in Azië, in Kuala Lumpur wordt de saté geserveerd met sojasaus met stukjes hete peper erin. Zo lekker!

 

Heb je ook nog een gerecht op die reisbestemming dat wat minder om over naar huis te schrijven was?

Ik eet bijna alles. Toch heb ik ook wel eens pech gehad, zeker onbestemde zaken als ‘ballen op een stokje’ kunnen soms een beetje tegenvallen, omdat je nooit precies weet wat je krijgt.

 

Zaken als orgaanvlees en stierenballen bestel ik overigens niet, dat vind ik echt niet lekker. (Al heb ik wel eens per ongeluk hersens gegeten in Bangladesh, maar dat is een ander verhaal.)

 

Naast lekker eten kun je natuurlijk ook allerlei foodactiviteiten op je reisbestemming doen. Welke foodactiviteit kun je op jouw reisbestemming aanbevelen en waarom?

Ik heb nog nooit een food tour gedaan in de hoofdstad van Maleisië (shame on me). Wél ben ik samen met lokale gids gaan fietsen in Kuala Lumpur. Onderweg bezoek je een authentiek restaurant en kun je vruchten als rambutans en duku’s eten.

 

Zijn er op jouw reisbestemming specifieke hotspots die anderen echt zouden moeten bezoeken?

Kuala Lumpur is een heerlijke wereldstad waar je je geen seconde hoeft te vervelen. Natuurlijk kun je er lekker eten, maar het is ook fijn om te genieten van de bezienswaardigheden van Kuala Lumpur. Je vindt er iconen als de Petronas Towers en de KL-toren die de skyline van de stad domineren. Bovendien is Kuala Lumpur een smeltkroes van culturen met haar moskeeën rondom Merdeka Square, de Boeddhistische Tempels in China Town en de Hindoeïstische tempels in Little India.

 

Heb je zelf ook een blog geschreven over je je culinaire avonturen op jouw reisbestemming?

Reis je binnenkort naar Kuala Lumpur? Vergeet dan niet mijn blog over eten in Kuala Lumpur op te slaan in je favorieten. In deze blog neem ik je mee langs de leukste nachtmarkten en deel ik de plekken waar je de lekkerste streetfood kunt vinden.

 

Heb je nog een leuke foodanekdote over jouw reisbestemming?

Tijdens mijn laatste reis naar Kuala Lumpur was mijn dochter net een jaar oud. Ze is een echte lekkerbek. Op Jalan Alor stal ze de show: ze slurpte noedels naar binnen, viste ijsblokjes uit haar drankje om aan te sabbelen. Haar favoriete hapje toen waren de schijfjes citroen bij het eten, wat soms tot hele zure blikken leidde. Tot grote hilariteit van de omstanders!

 

Ik hoop dat mijn kleine meid zo goed blijft eten, want de Mac is niks voor mij. Ik houd te veel van de lokale keuken.

Wil je meer weten over IkReis?

https://www.ikreis.net

Wil je zelf een keer meedoen aan deze rubriek, stuur dan een mailtje naar:

info@eatinghabits.nl