Update maart 2020:

Helaas, vanwege de Coronacrisis gaat onze reis die voor
eind maart 2020 gepland stond niet door.
De reis wordt verplaatst naar een later moment,
al is nu nog onbekend wanneer precies.

 

 

Een culinaire reis door Indonesië maken en aanbieden aan iedereen die geobsedeerd is van (Indonesisch) eten. Francis en Helena hadden afzonderlijk van elkaar dit plan, elk vanuit een andere reden maar vanuit dezelfde passie: een voorliefde voor Indonesisch eten.

 

Op een netwerkevent leerden zij elkaar kennen en besloten de mogelijkheden te onderzoeken om die culinaire reis naar Indonesië waar te maken. Toevallig kenden zij beiden Francisca die ook aansloot. Na het eerste overleg (onder het genot van lekker eten, uiteraard) was al snel het plan geboren om eerst op vooronderzoek te gaan om van daaruit verdere plannen te maken. En zo geschiedde.

 

Op deze pagina lees je alle blogs en links naar andere bronnen over deze culinaire reis.

 

Meet the team

Een culinaire reis maken is zoveel leuker in een groep. Zeker als die groep bestaat uit gelijkgestemden, lees: (indo)foodies in hart en nieren. Hieronder lees je meer over ons:

Francis Kuijk

Francis Kuijk

TV-chef en kookboekenschrijfster

Francis is een foodie in hart en nieren. Ze werd publiekslieveling en finalist van het 4e seizoen Heel Holland Bakt en is sindsdien volop bezig met ondernemen.

Ze is auteur van Francis Bakt & Kookt THUIS en Basisboek Indonesisch en in het najaar van 2020 ziet haar nieuwste boek daglicht.

https://www.bakkenenkoken.com/

Francisca Tan

Francisca Tan

Francisca wil met deze culinaire reis door Java het culinaire erfgoed van de Indonesische en Chinees-Indonesische keuken ontrafelen. 

De Indonesische keuken bestaat niet, net zoals de Chinees of de Nederlander nooit heeft bestaan. Maar juist waar culturen en keukens samenkomen, ontstaan de meest bijzondere gerechten. En dat smaakt – wat haar betreft – altijd naar meer culinair onderzoek.

Helena Smit

Helena Smit

foodondernemer/blogger

Helena studeerde ooit als diëtist af, maar kwam er al snel achter dat het begeleiden van cliënten niet haar passie had. Ze groeide snel door naar diverse managementfuncties in de gezondheidszorg. Door het vele reizen kwam ze uiteindelijk wel uit bij haar passie, namelijk culturen leren kennen door middel van de lokale keuken.

De zorgcarrière werd teruggeschroefd naar parttime om van haar passie haar werk te maken: culinaire reizen en -programma’s samenstellen om zo mensen en culturen te verbinden. Daarnaast is zij eigenaar en blogger van https://eatinghabits.nl .

Celine Otten

Celine Otten

foto-/videograaf

Celine Otten gaat mee op reis om korte filmpjes en verslagen te maken. Ook zal ze de mooie momenten fotograferen. Dit alles doet ze met een IPhone pro die uitgebouwd is met licht en geluid. Haar opleiding voor cameravrouw en werk als editor zal goed van pas komen.  

Naast haar werk schrijft zij ook regelmatig op https://celineotten.nl

Indofoodtour terug in Den Haag

Indofoodtour terug in Den Haag

Helaas gooide de lockdown ook roet in het eten van de Indofoodtour, maar inmiddels is deze weer terug in Den Haag! Woohoo! De eerstvolgende datum is zaterdag 7 augustus 2021. Tot hun grote verbazing ontdekten indofood liefhebbers Nathalie Komar en Helena Smit een jaar...

Indofood cadeautjes voor tijdens de feestdagen

Indofood cadeautjes voor tijdens de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Tijd om cadeautjes in te slaan! Al zijn de feestdagen dit jaar anders dan anders en misschien net iets minder gezellig, het neemt niet weg dat we er maar het beste van moeten maken. Heb je nog wat inspiratie nodig voor een leuke...

Indonesisch/Indisch eten in Den Haag

Indonesisch/Indisch eten in Den Haag

Ik krijg vaak de vraag: 'Waar kan ik lekker Indisch/Indonesisch eten?' Vaak nog met de toevoeging '...in Rotterdam?' Als Indo en Rotterdammer (en een blog dat voorheen IndoRotterdammert heette) vinden mensen het legitiem om mij die vraag te stellen. Nou heb je hier in...

Koreaans eten in Düsseldorf, Duitsland (Little Tokyo)

Koreaans eten in Düsseldorf, Duitsland (Little Tokyo)

In een eerder artikel over Little Tokyo in Düsseldorf kon je al lezen over het Japanse eten in deze Duitse stad. Maar je kunt er ook heel goed Koreaans eten. In dit blog een aantal tips om voor lekker Koreaans eten in Düsseldorf.  Little Tokyo in Düsseldorf Zoals...

Japans eten in Düsseldorf (Little Tokyo)

Japans eten in Düsseldorf (Little Tokyo)

In Düsseldorf vind je een stukje Japan, maar dan dichtbij. En dat is best fijn als je nu vanwege de Corona pandemie niet naar Japan zelf kunt. In de Japanse wijk van Düsseldorf kun je heerlijk Japans eten. In dit blog een aantal tips.  Little Tokyo in Düsseldorf...

Co-host bij Masters of Malaysian Cuisine

Co-host bij Masters of Malaysian Cuisine

27 augustus 2020 schoof ik aan als co-host tijdens de tweede YouTube serie van Masters of Malaysian Cuisine. Chef Pearly Kee uit Penang maakte Kerabu Bihun.   Meer info over Masters of Malaysian Cuisine: https://www.malaysianchefs.com/ de online demo's zijn te...

Masters of Malaysian Cuisine

Masters of Malaysian Cuisine

Maandag 27 juli aanstaande om 10.00 uur Nederlandse tijd ben ik te zien in de tweede serie van Masters of Malaysian Cuisine. Samen met Maleisische chef Pearly Kee uit Penang, Maleisië co-host ik samen met Maleisische chef Dave Muragaya uit Kuala Lumpur, Maleisië ga ik...

De allereerste indofoodtour van Nederland

De allereerste indofoodtour van Nederland

Tot onze grote verbazing ontdekten wij (indofoodliefhebbers Nathalie Komar en Helena Smit) dat er tussen al het aanbod aan foodtours nog geen foodtour werd gegeven met indofood in de hoofdrol. Terwijl wij om de haverklap de vraag kregen: ‘Waar kun je nu echt lekker...

Insta live Hoe wordt chocolade gemaakt?

Insta live Hoe wordt chocolade gemaakt?

De weergoden waren ons vandaag gunstig gezind (het regende keihard), mooi moment voor een Instalive. Ik interviewde chocoladefotograaf en -kenner Linse van Dijk over (craft)chocolade.  We hadden het zo leuk bedacht allemaal. Om naast Instagram ook gelijk via Zoom een...

Online culinaire activiteiten: voor ieder wat wils

Online culinaire activiteiten: voor ieder wat wils

De online culinaire activiteiten schieten als paddenstoelen uit de grond. Of het nu gratis is of betaald, of je nu van de Hollandse pot houdt of meer van het exotische bent: voor iedereen is er wat wils. In dit artikel komen een aantal aanbieders en deelnemers aan bod...