Update maart 2020:

Helaas, vanwege de Coronacrisis gaat onze reis die voor
eind maart 2020 gepland stond niet door.
De reis wordt verplaatst naar een later moment,
al is nu nog onbekend wanneer precies.

 

 

Een culinaire reis door Indonesië maken en aanbieden aan iedereen die geobsedeerd is van (Indonesisch) eten. Francis en Helena hadden afzonderlijk van elkaar dit plan, elk vanuit een andere reden maar vanuit dezelfde passie: een voorliefde voor Indonesisch eten.

 

Op een netwerkevent leerden zij elkaar kennen en besloten de mogelijkheden te onderzoeken om die culinaire reis naar Indonesië waar te maken. Toevallig kenden zij beiden Francisca die ook aansloot. Na het eerste overleg (onder het genot van lekker eten, uiteraard) was al snel het plan geboren om eerst op vooronderzoek te gaan om van daaruit verdere plannen te maken. En zo geschiedde.

 

Op deze pagina lees je alle blogs en links naar andere bronnen over deze culinaire reis.

 

Meet the team

Een culinaire reis maken is zoveel leuker in een groep. Zeker als die groep bestaat uit gelijkgestemden, lees: (indo)foodies in hart en nieren. Hieronder lees je meer over ons:

Francis Kuijk

Francis Kuijk

TV-chef en kookboekenschrijfster

Francis is een foodie in hart en nieren. Ze werd publiekslieveling en finalist van het 4e seizoen Heel Holland Bakt en is sindsdien volop bezig met ondernemen.

Ze is auteur van Francis Bakt & Kookt THUIS en Basisboek Indonesisch en in het najaar van 2020 ziet haar nieuwste boek daglicht.

https://www.bakkenenkoken.com/

Francisca Tan

Francisca Tan

Francisca wil met deze culinaire reis door Java het culinaire erfgoed van de Indonesische en Chinees-Indonesische keuken ontrafelen. 

De Indonesische keuken bestaat niet, net zoals de Chinees of de Nederlander nooit heeft bestaan. Maar juist waar culturen en keukens samenkomen, ontstaan de meest bijzondere gerechten. En dat smaakt – wat haar betreft – altijd naar meer culinair onderzoek.

Helena Smit

Helena Smit

foodondernemer/blogger

Helena studeerde ooit als diëtist af, maar kwam er al snel achter dat het begeleiden van cliënten niet haar passie had. Ze groeide snel door naar diverse managementfuncties in de gezondheidszorg. Door het vele reizen kwam ze uiteindelijk wel uit bij haar passie, namelijk culturen leren kennen door middel van de lokale keuken.

De zorgcarrière werd teruggeschroefd naar parttime om van haar passie haar werk te maken: culinaire reizen en -programma’s samenstellen om zo mensen en culturen te verbinden. Daarnaast is zij eigenaar en blogger van https://eatinghabits.nl .

Celine Otten

Celine Otten

foto-/videograaf

Celine Otten gaat mee op reis om korte filmpjes en verslagen te maken. Ook zal ze de mooie momenten fotograferen. Dit alles doet ze met een IPhone pro die uitgebouwd is met licht en geluid. Haar opleiding voor cameravrouw en werk als editor zal goed van pas komen.  

Naast haar werk schrijft zij ook regelmatig op https://celineotten.nl

Dag 1 in de bergen – Celine Schrijft

Dag 1 in de bergen – Celine Schrijft

Helaas, de culinaire reis naar Java die eind maart zou plaatsvinden, gaat voorlopig even op de lange baan vanwege de Corona crisis. Dat weerhoudt Celine er niet van om filmpjes te maken over de culinaire reis. Haar achtertuin komt aardig overheen met de ruige bergen...