Laatst mocht ik met de Foodbloggerstour Den Haag mee, alweer voor de derde keer georganiseerd door Marjolein van Foodies Have Arrived en Anne-Marie van My Happy Kitchen, twee trotse Hagenezen/Hagenaren(?). Maar bovenal zijn ze twee gezellige medefoodbloggers die graag aan de buitenwereld willen laten zien hoe geweldig Den Haag is. Voor mij is Den Haag mijn tweede stad, omdat ik er lang (heel lang?) geleden mijn opleiding Voeding en Diëtetiek volgde. En ik kom er nog steeds graag, al is het alleen al omdat je daar meer keus hebt in Indisch/Indonesisch eten. Ik ben het helemaal met hen eens dat Den Haag geweldig is, maar ik ben wel heel nieuwsgierig welke hotspots ze hebben uitgekozen voor deze foodbloggerstour.

Hotspots Den Haag 2019 - Eating Habits

Sowieso is het om met een groep van 20 foodbloggers langs al die hotspots te gaan, gewapend met een telefoon/fototoestel in de ene hand en een lepel/vork in de andere, natuurlijk ontzettend gezellig! In totaal bezochten we 8 hotspots. Ik heb er voor deze blogpost 6 uitgekozen. In willekeurige volgorde.

 

Mugs and Mermaids

Ik was er net een aantal weken geleden met foodie friend en medefoodblogger Marilyn geweest. Wie van apart gekleurde drankjes en voedingsmiddelen houdt is hier aan het goede adres. Denk aan drankjes en gerechten in alle mogelijke pastelkleuren. Ja, zelf pastelblauw! En het is niet alleen helemaal instagramproof, maar ook nog lekker.

 

Mugs and Mermaids hotspots Den Haag 2019 - Eating Habits

 

Mugs and Mermaids: Torenstraat 79, 2513 BP Den Haag

 

Daddy Donut x Churros Cartel

Niet de standaard perfect ronde donuts zoals je die bij die grote donutwinkelketen kunt kopen, maar van die stoere, waarbij er geen een gelijk is. Ik zou ze zelf typeren als mannelijke donuts, zonder eigenlijk te weten wat ik daar precies mee bedoel. Dit in combinatie met vrolijke kleuren maakt dat de donuts van Daddy Donut x Churros Cartel een reden zijn om een keer langs deze winkel te gaan om daar een donut te kopen. Of meerdere donuts. Dat mag natuurlijk ook.

 

Daddy Donut x Churros Cartel hotspots Den Haag 2019 - Eating Habits

 

Daddy Donut x Churros Cartel: Papestraat 10, 2513 AW Den Haag

 

DS Patisserie

DS Patisserie bestaat al een tijdje, maar sinds kort verkopen ze naast heerlijke macarons en chocolade ook gelato. Je waant je even in Italiaanse sferen, ook al is het buiten pestweer.

 

DS patisserie hotspots Den Haag 2019 - Eating Habits

 

DS Patisserie: Denneweg 136, 2514 CL Den Haag

 

HUG THE TEA

De echte matcha- c.q. theeliefhebber is hier aan het goede adres. Aan thee worden vele voordelen toegeschreven. Niet alles daarvan is wetenschappelijk bewezen. Kijk ook even op de website van het Voedingscentrum om meer informatie hierover te lezen. Maar aangezien een kopje thee gezonder is dan een glas cola of een alcoholisch drankje, zou ik zeggen: ga ervoor!

 

HUG THE TEA hotspots Den Haag 2019 - Eating Habits

 

HUG THE TEA: Papestraat 13, 2513 AV Den Haag

 

Gallery 61

Dit nieuwe restaurant vind je in de Passage. Naast internationale hapjes met het gebruik van producten van Haagse leveranciers (denk aan Haagse eitjes, verse kabeljauw uit Scheveningen en Oude Haagsche Kaas) vind je hier ook veel kunst aan de muur en zelf een kunstwerk waar je in kunt zitten.

 

Gallery61 hotspots Den Haag 2019 - Eating Habits

 

Gallery 61: Passage 61, 2511 AC Den Haag

 

TEDS

Na vestigingen in Amsterdam en Utrecht, heeft nu ook Den Haag een eigen TEDS vestiging. Je kunt er de hele dag brunchen. Ga voor de Monster Croque of de Captains Club. Daar zul je geen spijt van krijgen.

 

TEDS Den Haag hotspots Den Haag 2019 - Eating Habits

 

Ben je uitgegeten, doe dan nog even een leuke urban jungle fotoshoot achterin de zaak.

 

En de zaken gaan goed, want binnenkort opent ook de vierde vestiging van TEDS in Haarlem.

 

TEDS: Frederikstraat 32, 2514 LK Den Haag

 

 

Zit jouw Haagse hotspot er niet bij, meldt hem dan hieronder. Dan ga ik die de volgende keer als ik in Den Haag ben uittesten 🙂

Eating Habits was uitgenodigd de Foodbloggerstour Den Haag georganiseerd door Foodies Have Arrived en My Happy Kitchen.